Política 19/12/2012

Un ajuntament de la CUP ja té sobre la taula la denúncia de l'Estat per haver-se declarat municipi lliure i sobirà

Al consistori de Celrà, governat per la CUP i iCelrà, només hi onegen la senyera i l'estelada i s'hi ha treballat el 12 d'octubre i el 6 de desembre

Acn
2 min
L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, i el tinent d'alcalde, Gerard Fernández, repassant la documentació que els ha arribat avui mateix del Jutjat Contenciós número 1 de Girona / ACN

CelràL'Estat ha portat als tribunals l'Ajuntament de Celrà per declarar el municipi territori català lliure i sobirà. L'advocada de l'Estat ha presentat un recurs contenciós administratiu –que s'ha admès a tràmit– contra l'acord del ple del 18 de setembre que va aprovar la moció. Dels onze regidors que hi ha al consistori, tots menys el portaveu de CiU –que es va abstenir– van donar suport a l'escrit. Al contenciós, la Delegació de l'Estat impugna el text perquè considera que "la resolució no s'ajusta a dret".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'Ajuntament de Celrà està governat per la CUP i iCelrà. A l'edifici només hi onegen la senyera i l'estelada, i els dies 12 d'octubre i 6 de desembre s'han considerat laborables. L'Ajuntament de Celrà ha rebut "per sorpresa" i amb estupefacció un recurs presentat per la Delegació de l'Estat davant el jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona amb la intenció d'anul·lar l'acord de ple que declarava Celrà territori lliure i sobirà perquè "no s'ajusta a dret". La demanda de l'Estat és, literalment, "contra l'acord del ple de l'Ajuntament de Celrà que declara el municipi de Celrà territori català lliure i sobirà, entre altres acords". El tribunal ha admès a tràmit el recurs i ha demanat a l'Ajuntament que, en un termini de 20 dies, trameti una còpia de l'acord de ple.

Celrà va ser un dels primers ajuntaments a aprovar la moció, però n'hi ha hagut més de 180 que també ho han fet arreu de Catalunya. L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà (CUP), ha explicat que ja feia temps que s'oloraven que l'Estat actuaria judicialment per intentar anul·lar aquesta "declaració política i simbòlica", i que estaran atents per veure si la Delegació portarà davant la justícia tots i cadascun dels ajuntaments que van aprovar la moció. Segons Cornellà, la demanda només és un pas més en "l'espiral de violència judicial i política espanyola" contra la voluntat de Catalunya d'exercir el dret a decidir i convocar un referèndum.

Cornellà creu que l'Estat utilitzarà "tots els recursos" al seu abast per impulsar una "campanya de la por" i intentar que Catalunya no faci la consulta. "És totalment sorprenent que el que no poden guanyar a les urnes ni a Celrà ni a la majoria de municipis de Catalunya intentin imposar-ho denunciant els ajuntaments", ha criticat Cornellà, acompanyat del tinent d'alcalde, Gerard Fernández (iCelrà).

stats