Política 24/09/2017

Els alcaldes del PP signen un manifest en suport als seus companys regidors a Catalunya

Denuncien la "pressió intolerable" que pateixen per negar-se a participar en el referèndum de l'1-O

Europa Press
2 min
El manifesta signat per alcaldes i presidents de Diputació del PP.

MadridAlcaldes i presidents de diputació del Partit Popular (PP) han signat un manifest "en defensa de l'ordre constitucional" i de suport als regidors catalans que estan "suportant la pressió" de forces i representants polítics i socials que volen dur a terme el referèndum de l'1 d'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha informat el PP, les entitats locals tenen també la "responsabilitat" de preservar "ara més que mai" l'estat de dret i consideren que han de mostrar la seva solidaritat i suport als representants dels ajuntaments catalans que estan suportant una "pressió intolerable per negar-se a participar en un referèndum secessionista declarat il·legal pel Tribunal Constitucional".

De la mateixa manera, els regidors locals del PP han mostrat el seu suport a funcionaris i treballadors públics, jutges, fiscals i forces i cossos de seguretat que estan actuant "en defensa de la legalitat".

El manifest, en què els alcaldes i presidents de diputació actuen també en nom i representació de tots els alcaldes i regidors del PP a Espanya, subratlla que Espanya és una nació de "ciutadans lliures i iguals, la sobirania nacional i integritat territorial preval sobre qualsevol intent de referèndum il·legal de secessió".

Per aquest motiu, incideixen que es pot plantejar i discrepar de qualsevol tema, "sempre per camins democràtics". "Si alguns dirigents de Catalunya volen la independència, poden intentar-ho reformant la Constitució, però en cap cas saltant-se la llei o vulnerant els drets dels altres", afegeixen els regidors del PP, que destaquen el seu suport al govern espanyol.

En el manifest, els dirigents han defensat l'actual model autonòmic reivindicant que aquest és "el millor i el més valuós model polític i territorial que es pugui plantejar", ja que permet, al seu parer, "un altíssim grau d'autogovern, únic a Europa", perquè està construït sota un "principi de solidaritat entre totes les nacionalitats i regions que l'integren".

Finalment, han sol·licitat als responsables de la Generalitat, especialment al seu president, Carles Puigdemont, i als diputats independentistes del Parlament de Catalunya, que tornin a l'estat de dret i al compliment de la llei, "l'única manera de convivència en un estat democràtic".

stats