Política 11/08/2015

Jordi Sànchez: "La Meridiana no serà un espai de conflicte electoral"

El president de l'ANC diu a RAC1 que el ritme d'inscripcions és "enormement positiu". El president d'Òmnium Cultura afegeix que "no hi ha ningú al món amb capacitat de mobilització com l'independentisme català"

Ara
2 min
Jordi Sànchez, en la roda de premsa d'aquest dimarts. / ANC

BarcelonaEl president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, assegura que la Via Lliure de la Meridiana, la gran mobilització de la Diada de l'Onze de Setembre organitzada per Ara És l'Hora, "no serà un espai de conflicte electoral" i insisteix que "tots els independentistes i demòcrates sabem que no pot ser un espai de disputes, independentment d'allò que votem".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista conjunta amb el president d'Òmnium Cultural, Quim Torra, a 'El món a RAC1', Sànchez ha insistit que "volem representar la imatge d'un sol poble". En la mateixa línia, Torra ha afegit que "la Diada és de tothom", i ha remarcat que "el que és important de l'11-S és la voluntat de persistir com a catalans".

Sobre la Via Lliure, Sànchez ha afirmat que el ritme d'inscripcions és "enormement positiu", comparant les xifres amb el mateix període de l'any passat. "Hem superat la barrera dels 120.000 subscrits ja fa dies", ha assegurat Sànchez, que ha subratllat que "la fotografia de la Meridiana plena de gom a gom és molt important" per engegar el procés que s'ha d'iniciar després del 27-S.

Per la seva banda, Torra ha insistit que "les xifres [d'inscripcions] són extraordinàries", i ha assegurat que "no hi ha ningú al món amb una capacitat de mobilització com l'independentisme català". Alhora, s'ha mostrat convençut que "la gran majoria que vol un progrés" serà a la mobilització, i ha afegit: "esperem que tot el que hem fet ens serveixi per guanyar la independència".

Per últim, Sànchez ha explicat que comunicaran i coordinaran la manifestació "amb els cossos de seguretat", alhora que s'ha mostrat convençut que la Junta Electoral permetrà la mobilització "sense cap puntualització".

stats