Política 21/05/2013

Jaume Matas i l'exportaveu adjunt del PP al Congrés, Jaime del Burgo, cridats a declarar avui pel cas Bárcenas

El nom de l'expresident balear apareix en un apunt del 2003 en què se li assignen 8.400 euros amb l'epígraf "a Matas per pis"

Efe
2 min

MadridL'expresident del govern balear Jaume Matas està citat a declarar aquest dimarts per aclarir quina és la seva implicació en el cas Bárcenas. Juntament amb Matas també ha de prestar declaració l'exportaveu adjunt del PP al Congrés, Jaime Del Burgo. D'aquesta manera, el jutge Pablo Ruz continua amb els interrogatoris a donants i receptors dels diners de la comptabilitat B del PP, els anomenats 'papers de Bárcenas'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Matas se'l cita perquè en la comptabilitat de l'extresorer apareix un apunt del 2003 de 8.400 euros amb l'epígraf "a Matas per pis". L'exministre de Medi Ambient va explicar que no entenia a què es referia aquesta consignació de "per pis", encara que va admetre que el PP va mantenir una nòmina quan va deixar de ser ministre i fins que va ser designat candidat al Govern, però va negar qualsevol contacte amb Bárcenas.

Pel que fa a Del Burgo, el seu nom va aparèixer als papers relacionat amb un lliurament del PP de 3.000 euros. Tot i que ja va donar explicacions en declarar per videoconferència des de Pamplona que aquests diners van ser perquè una regidora d'UPN pogués reformar el seu pis després de patir greus danys en un atemptat terrorista el 2001.

A més, Ruz també prendrà declaració, en qualitat de testimonis, a l'exconseller de Salut del govern de Navarra i actual membre de l'executiva del PPN, Calixto Ayesa, i al membre del PP basc Santiago Abascal. Tant Ayesa com Abascal formen part dels noms que Bárcenas va apuntar a la comptabilitat irregular del PP.

La ronda d'interrogatoris va arrencar ahir amb el president del Senat, Pío García-Escudero, que va admetre, en una declaració al seu despatx de la cambra alta, que va cobrar uns 4.200 euros al mes del PP entre els anys 1999 i 2003 com a coordinador d'organització del partit i en concepte de despeses de representació, tot això a banda del seu sou com a senador per designació autonòmica.

stats