Política 10/08/2015

CDC reclama que ambaixades i consolats facilitin el vot dels catalans a l'estranger

Els convergents, a través del diputat al Congrés Jordi Xuclà, s'ofereixen a col·laborar en "totes les gestions necessàries" per evitar el "fiasco" de les eleccions del 2012

Acn
1 min
Aleix Sarri i Jordi Xuclà, durant la presentació a Girona.

BarcelonaEl diputat de CDC al Congrés Jordi Xuclà ha presentat una bateria de preguntes al govern espanyol per tal que faciliti el vot als catalans a l'estranger per al 27-S. Xuclà adverteix de la dificultat afegida que suposa iniciar el procés per al vot en urna a l'estranger o vot per correu més urna a l'estranger en ple agost.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Volem que el Ministeri d'Afers Exteriors ens doni plenes garanties que consolats i ambaixades estaran dedicades al 100% a permetre i facilitar el dret fonamental a la participació ciutadana", ha exposat el diputat de Convergència, que ha ofert la col·laboració de CDC com a "observatori i facilitador" del vot dels catalans per tal que no es repeteixi "el fiasco" de les eleccions del 2012, en què es van acumular les queixes d'electors a l'estranger amb problemes per poder exercir el dret a vot.

"Els ciutadans amb residència civil catalana que han estat convocats a eleccions i que estan inscrits en el Cens de Residents Absents (CERA) veuran garantit el seu legítim dret a vot?", qüestiona Xuclà, que recorda la "molt mala experiència de 2012, que va fer que milers de catalans no van poder votar". El grup de Convergència al Congrés i al Senat es posa "a la seva disposició" per fer "totes les gestions necessàries davant ambaixades i consolats", indica Xuclà.

stats