POLÍTICA
Política 06/05/2013

A judici per una estelada amb 'crowdfunding'

Un jove de Barcelona apallissat per la policia espanyola per mostrar una bandera independentista a la final de la Copa del Rei, recorre al micromecenatge per costejar-se la defensa

Marc Toro
1 min

BarcelonaEn Jordi, un jove de Barcelona, ha recorregut al micromecenatge de la plataforma de finançament del col·lectiu TotSuma per pagar-se els costos de la defensa en un judici contra la policia espanyola. Segons ell mateix explica a la web de la plataforma, el 25 de maig del 2012, a la final de la Copa del Rei de futbol a l'estadi Vicente Calderón de Madrid, va ser apallissat, vexat i insultat durant vint minuts per cinc agents de la policia espanyola perquè havia desplegat una estelada just abans que comencés el partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que s'iniciés un judici contra ell, acusat de resistència a l'autoritat, agressió i injúries a la corona –càrrecs que nega–, es va posar en contacte amb la Fundació Catalunya –associació sense ànim de lucre dedicada a la defensa dels drets nacionals dels catalans, segons es defineix ella mateixa–, i va decidir presentar una querella criminal contra els agents de la policia implicats. L'elevat cost dels processos judicials, que ascendeix a un total de 9.213 euros, va fer que recorrés al 'crowdfunding'. "Per més que t'hagin agredit, no pots assumir aquests costos", explica la presidenta de Fundació Catalunya, Xesca Oliver, que posa en relleu el sistema de finançament proposat per TotSuma.

A hores d'ara i quan falten 33 dies per acabar el termini fixat, la web ja ha aconseguit recollir, mitjançant aportacions individuals de quantitat lliure, 4.350 dels 4.373 euros que corresponen a les actuacions judicials en curs. Està previst, però, que s'ampliï l'objectiu inicial a la plataforma per aconseguir els 4.840 euros restants.

stats