Política 10/10/2012

La desfilada militar del 12-O de l'austeritat costa 900.000 euros

Hi participaran 2.600 militars, però no hi haurà l'exhibició aèria completa ni carros de combat. L'estalvi serà de gairebé dos milions d'euros respecte de l'any passat, segons el ministeri de Defensa

Efe
2 min
El rei Joan Carles i el príncep Felip durant la desfilada del Dia de la Hispanitat a Madrid el 12 d'octubre del 2011.

MadridUns 2.600 militars, amb uns 50 vehicles lleugers i motos, participaran divendres en la desfilada amb motiu de la festa nacional espanyola, que aquest any no tindrà l'exhibició aèria completa ni la presència de cuirassats, carros de combat i blindats, segons el ministeri de Defensa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Seguint els criteris d'austeritat, la desfilada d'aquest any costarà 900.000 euros: 1,9 milions menys que els 2,8 milions de l'any passat, l'últim 12-O dels governs del PSOE de José Luis Rodríguez Zapatero.

Les retallades impediran als assistents veure els avions i helicòpters, el tradicional salt dels paracaigudistes amb la bandera espanyola prenent terra davant de la tribuna d'autoritats i el pas de carros de combat.

L'únic que es manté és el vol de la patrulla acrobàtica Águila, que sobrevolarà Madrid deixant el rastre dels colors de la bandera espanyola al cel. Fins i tot el recorregut ha sigut retallat en 150 metres.

Joan Carles i Sofia, acompanyats per la resta de la família reial, excepte els ducs de Palma, presidiran la desfilada des de la tribuna principal, situada, com l'any passat, a la plaça de Neptuno.

Serà la primera desfilada com a president del govern espanyol per a Mariano Rajoy, que estarà acompanyat pels membres del seu executiu, representants de les més altes institucions de l'Estat i dirigents polítics.

La desfilada militar, que arrencarà a les 10.30 hores amb l'arribada dels reis, comptarà amb unitats dels tres exèrcits i de la Guàrdia Civil, efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME), de la legió i dels regulars. També desfilaran efectius de la brigada paracaigudista, de la Guàrdia Reial, de la direcció de tropes de muntanya i de les acadèmies militars de l'aire, terra i l'armada.

Tancaran l'exhibició unitats a cavall, amb un esquadró a cavall de la Guàrdia Reial i un esquadró de sabres de la Guàrdia Civil.

Després de la desfilada, els reis oferiran a les 13.00 hores una recepció al Palau Reial a representants de diversos àmbits socials, com cada any.

stats