Política 07/07/2014

Les entitats cristianes reuneixen prop de 400 persones a Barcelona a favor del dret a decidir

Recorden que la doctrina social de l'Església reconeix el dret dels pobles a escollir lliurement el seu futur

Acn
1 min

BarcelonaDiverses entitats cristianes de base han reunit aquest dilluns a Barcelona prop de 400 persones a favor del dret a decidir de Catalunya. Amb el lema "Cristians pel dret a decidir", s'ha celebrat una trobada amb debat sobre el dret de Catalunya a decidir lliurement el seu futur polític. Segons molts dels intervinents, la doctrina social de l'Església reconeix el dret a l'autodeterminació dels pobles i el respecte a la llibertat d'elecció i d'autogovern de totes les nacions. Més de 60 entitats cristianes ja han signat el Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El teòleg i sacerdot Xavier Morlans ha repassat la doctrina de l'Església sobre la qüestió i s'han recordat paraules tant dels bisbes catalans com del papa Joan Pau II o el Concili Vaticà II a favor d'aquests drets nacionals. També s'han recordat textos dels bisbes espanyols que negaven aquest dret.

L'expresident del Parlament i coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, ha dit que el procés català té força per la seva gent de base i espera que l'Onze de Setembre en sigui una nova demostració.

A l'acte també hi han participat el periodista i comissari dels actes del Tercer Centenari, Miquel Calçada, i la monja teresiana del Raval i escriptora Victòria Molins, que han remarcat la força dels cristians per tenir esperança en el procés.

A la trobada, que s'ha fet al CaixaForum, hi han participat el músic Natxo Tarrés, representants polítics i el sacerdot conegut com a Pare Manel, entre altres.

stats