Política 26/12/2012

Un excoronel de l'exèrcit espanyol defensa la consulta sobiranista de Catalunya i la qualifica de "legítima, democràtica i legal"

En una carta publicada al digital 'Canarias Semanal', Amadeo Martínez Inglés es pregunta "quina classe de democràcia tenim els espanyols des de fa ja trenta-cinc anys?", i no estalvia les crítiques a l'executiu de Mariano Rajoy i a la monarquia espanyola, que qualifica d'"obsoleta, extemporània, ridícula, corrupta, banal" i hereva del franquisme

Ara
2 min
L'excoronel Amadeo Martínez Inglés

Barcelona"Quina classe de país modern, europeu, desenvolupat i de dret és aquest en el qual, perquè en una de les comunitats autònomes (Estats federats, més aviat, segons els països seriosos i democràtics de veritat) el seu Govern legítim escollit pel poble vol consultar als seus ciutadans sobre les seves aspiracions polítiques futures (que poden ser variades i gens uniformes), s'arma un sacramental polític, mediàtic, social i institucional?". Així comença la carta que l'excoronel Amadeo Martínez Inglés publica al digital 'Canarias Semanal', en la qual defensa la consulta d'autodeterminació que vol impulsar Catalunya el 2014 i la qualifica de "legítima, democràtica i legal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Martínez Inglés (Saragossa, 1936) va servir durant més de quaranta anys a l'exèrcit de terra espanyol i va arribar al rang de coronel. El 1990 va ser expulsat del cos, després d'haver passat cinc mesos a la presó militar d'Alcalá de Henares per successives sancions disciplinàries, majoritàriament per les seves declaracions a diversos mitjans de comunicació en les quals es mostrava partidari d'un exèrcit totalment professional. Poc després, va provar sort en la carrera política a Izquierda Republicana, una faceta que va durar escassament tres anys. Protagonista de diversos fets polèmics, el 2004 va aconseguir colar-se vestit de militar a la catedral de l'Almudena de Madrid durant el casament del fill del rei Joan Carles amb Letizia Ortiz, argumentant que ho ho va fer per denunciar la baixa seguretat de l'acte.

En la missiva publicada al digital canari, Martínez Inglés es pregunta "quina classe de democràcia tenim els espanyols des de fa ja trenta-cinc anys?", i no estalvia les crítiques a l'executiu de Mariano Rajoy i a la monarquia espanyola, que qualifica d'"obsoleta, extemporània, ridícula, corrupta, banal" i hereva del franquisme.

stats