Política 03/04/2012

El govern espanyol presenta els pressupostos en un codi QR

Substitueix la tradicional memòria USB, un canvi que el president del Congrés dels Diputats, Jesús Posada, ha titllat de "forma contemporània"

Ara
1 min
El ministre Montoro lliura els pressupostos generals de l'Estat al president del Congrés dels Diputats, Jesús Posada, amb un codi QR / EFE

BarcelonaEl ministre d'Hisenda i Administracions, Cristóbal Montoro, presentarà aquest matí de dimarts els pressupostos generals de l'Estat al Congrés dels Diputats per iniciar el seu tràmit parlamentari. Però ho farà introduint un canvi tecnològic en la presentació. Enguany, l'executiu espanyol substitueix la tradicional memòria USB per un codi QR, un canvi que el president del Congrés dels Diputats, Jesús Posada, ha titllat de "forma contemporània" quan Montoro li ha lliurat el document.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El codi enllaça amb la pàgina web del ministeri d'Hisenda on es pot consultar el text dels pressupostos íntegre. No obstant això, el contingut està bloquejat fins després de la roda de premsa de presentació, prevista per a les 11.30 hores d'avui.

Els pressupostos d'enguany, els més austers de la democràcia segons el govern espanyol, preveuen un ajust de 27.300 milions d'euros, una xifra que s'aconseguirà, en part, mitjançant una retallada més gran de la despesa dels ministeris, l'eliminació de les deduccions fiscals a les grans empreses i una amnistia fiscal parcial per als que facin aflorar capitals no declarats. Resta oberta la incògnita de si els comptes inclouran part del deute que el govern espanyol té amb Catalunya.

stats