Política 04/05/2013

Un miler de persones encerclen el centre de Lleida per la independència

L'acte s'ha convocat com a preludi a la cadena humana de l'11 de Setembre

Acn
2 min
La cadena humana d'aquest dissabte a Lleida / ACN

LleidaLleida s'ha avançat als esdeveniments i aquest dissabte ha estat encerclada per un miler de persones en una corrua humana per la independència que ha organitzat l'Assemblea Nacional Catalana. L'acte ha estat el preludi de la cadena gegant que es farà l'11 de Setembre a la costa catalana, de nord a sud.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A Lleida, el recorregut ha començat als Camps Elisis, on s'ha fet la concentració. Després, els participants han començat a seguir la fila de dos en dos, encapçalada pels gegants i grallers del Col·lectiu Cultural de Cappont i una estelada gegant de Josep Manel Camarasa de Corbins.

La filera ha acabat a la plaça de Sant Joan, on s'ha fet l'acte de cloenda. El coordinador de l'Assemblea Territorial de Lleida de l'ANC, Jordi Cortada, ha recordat que a Lleida es va iniciar la Marxa per la Independència que va resseguir tot Catalunya i que va culminar en la manifestació de l'11 de Setembre del 2012". Als actes hi ha participat la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell.

Al vespre s'han fet diversos concerts de grups musicals catalans per cloure la vetllada ludicofestiva i també reivindicativa.

Espelmes a Tàrrega

A banda de Lleida, Tàrrega ha celebrat aquest dissabte diversos actes independentistes, com la segona Fira Estelània i l'encesa, aquesta nit, d'una estelada de més de 16.000 espelmes i una superfícies de 2.000 metres quadrats. Per pagar-la s'ha recorregut al micromecenatge. La fira ha comptat amb estands d'entitats com Òmnium, Catalunya Diu Prou, Ara o Mai, CADCI, Plataforma pel Dret a Decidir, Dni.cat, entre altres, a més de recreacions històriques i diversos autors que han escrit sobre la independència com Jaume Clotet, David de Montserrat, Antonio Baños, Ignasi Puig, Carles Camp, Joan Cavaller, Armand Sanmamed i Vicent Partal, entre altres. El certamen s'ha fet a la plaça de l'Hort del Barceloní i ha aplegat propostes d'artesania, gastronomia, literatura, jocs, balls, concerts i activitats vinculades al símbol de l'estelada. La primera edició d'Estelània es va fer el 6 d'abril a Arenys de Munt.

stats