Política 30/10/2016

La militància d'EUiA renova la confiança en Joan Josep Nuet

La llista presentada per l'actual coordinador general aconsegueix el 72% dels vots

Jordi Mumbrú
1 min
La República Catalana s'imposa entre els comunistes

BarcelonaLa setena assemblea nacional d'EUiA ha renovat la confiança en l'actual coordinador, Joan Josep Nuet. La llista que encapçala Nuet ha aconseguit el 72% dels vots, mentre que l'única alternativa, la que ahir a última hora va presentar el PSUC Viu, va aconseguir el 26% dels suports. Aquesta alternativa la liderava Eduard Navarro, regidor de Sabadell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La victòria de la llista de Nuet, que duia per nom 'Una EUiA compromesa amb la Catalunya treballadora i popular i la construcció d'un espai transformador', suposa mantenir la direcció que ja estava seguint la coalició comunista, que té com a gran objectiu sumar-se a la confluència que estan preparant els diferents partits d'esquerres catalans, però sense desaparèixer com a formació.

Entre els debats més interessants que la coalició comunista tracta aquest cap de setmana durant l'assemblea, destaca l'aposta per aquesta confluència i també la defensa d'una República Catalana "lliurement federada amb la resta de pobles de l'estat espanyol".

El document polític presentat durant l'assemblea també ha estat aprovat amb el 75% dels vots a favor, el 22% en contra i 10 abstencions.

Aquest migdia, s'esperen les intervencions d'Alberto Garzón, líder d'IU, i també de Pablo Iglesias (Podem) i Ada Colau (Barcelona en Comú), però aquestes dues últimes no seran presencials sinó amb la projecció de dos vídeos enregistrats.

stats