Política 23/10/2015

CDC intenta alçar la moral de la militància després de l’escorcoll

Francesc Homs assegura sentir-se més fort davant la “intimidació” que suposa el nou escorcoll de la Guàrdia Civil

Oriol March
2 min
Francesc Homs va assegurar ahir que se sent més fort davant la “intimidació” de l’escorcoll.

BarcelonaL’endemà del segon escorcoll en tres mesos de la seu del partit, els dirigents de Convergència van mirar de minimitzar l’impacte de les imatges de la intervenció policial a l’edifici que tenen al carrer Còrsega de Barcelona. Fins i tot hi va haver qui va assegurar, com el conseller de la Presidència en funcions, Francesc Homs, que se sentia més fort davant la “intimidació” que suposa aquest nou examen de la Guàrdia Civil al quarter general dels nacionalistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Aquest tipus de coses, lluny de desanimar-me, em motiven”, va assenyalar Homs en un esmorzar informatiu organitzat per Nova Economia Fòrum. “Si saps per què passen aquestes coses, pots trobar una font de motivació i inspiració”, va afegir el dirigent de Convergència, que va brandar la portada del diari La Razón del dia 15 de setembre, en què s’anunciava la detenció d’empresaris per la presumpta trama de comissions irregulars del 3% a través d’adjudicacions d’obra pública. Homs va criticar l’actitud “exhibicionista” de les forces de l’ordre en una intervenció que, segons ell, van dur a terme en un acte intimidatori “absolutament innecessari”. Això fa que dirigents rellevants del partit admetin en públic -ahir ho va fer Josep Rull, coordinador general, des dels micròfons de RAC1- que se senten “tristos” i “cabrejats”. De fet, en privat hi ha dirigents de la formació que admeten que imatges com la de dimecres “desgasten la tropa” i també la marca del partit.

Gir en el discurs

“Són turbulències interessades i intencionades”, va determinar Rull, que ahir va fer un canvi de discurs sensible. En primer lloc, no va posar la mà al foc per l’exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, a l’epicentre de la investigació per la presumpta trama del 3%. En segon lloc, va assenyalar que no li consta que hi hagi “res irregular” perquè és el que li traslladen els responsables de finances. “I jo me’ls crec”, va apuntar. Aquesta és una fórmula que, fins ara, només feia servir el president de la Generalitat, Artur Mas.

Un dels responsables de la maquinària del partit, Francesc Sànchez, va ser més taxatiu i va negar que hi hagi hagut “finançament irregular” a la formació. Sànchez va explicar que la Guàrdia Civil es va endur “documentació comptable registrada” a tots els organismes de control. Aquests documents estan “segellats” i no es poden manipular, segons el coordinador de règim intern del partit.

Un dels motius pels quals la formació de Mas busca minimitzar l’impacte de l’escorcoll és perquè vol aïllar-lo de la negociació amb la CUP, que malgrat els avenços segueix encallada en la investidura del president. El conseller de la Presidència en funcions, amb to optimista, també va voler deixar clar que en algun punt del procés l’Estat s’avindrà a asseure’s per negociar la independència de Catalunya.

stats