Política 29/09/2016

"Els 'barons' li tenen enveja perquè és molt guapo": fidels a Sánchez s'apleguen a Ferraz

La policia ha d'intervenir per controlar el trànsit per la gran afluència de periodistes, curiosos i militants

Dani Sánchez Ugart
2 min
"Els 'barons' li tenen enveja perquè és molt guapo": fidels a Sánchez s'apleguen a Ferraz

MadridEntre periodistes, l'efecte tafaner i l'afluència de militants socialistes fidels a Pedro Sánchez, la seu del PSOE al carrer Ferraz de Madrid s'ha convertit aquest dijous en un caos que ha forçat la intervenció de la policia municipal per controlar el trànsit. Desenes de militants i simpatitzants socialistes -la majoria jubilats- han acudit a la porta amb ganes de dir-hi la seva. "Això és un cop", ha cridat un d'ells. Les càmeres s'han girat en la seva direcció, i s'ha obert la veda. Els periodistes, en un moment d'impàs -per la porta no sortia ningú-, han centrat l'atenció per un moment en la gent del carrer.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els 'barons' li tenen enveja perquè és molt guapo". Aquesta és l'anàlisi de la Cristina, una votant socialista "de tota la vida", que ha acudit a Ferraz després de veure per televisió el xou que hi havia muntat. Com la majoria dels presents, la Cristina és partidària de Sánchez, i assegura que el seu vot al PSOE pot perillar si guanyen "els dolents", que per a ella són els 'susanistes'.

La Cristina pensa tornar a donar suport a Sánchez dissabte; aquest cop, però, passarà per la perruqueria: "He de venir més pentinada". Per a aquell dia hi ha convocat un comitè federal que es preveu de màxima tensió. Alguns militants socialistes han fet una crida a les xarxes socials per encerclar la seu de Ferraz, tot i les crides de l'actual direcció a la "calma". Però l'ambient està tan tensionat que sembla impossible contenir els fronts.

Al bar de davant de Ferraz el cambrer es frega les mans. "La caixa ha estat més alta", explica. Tenen una vista privilegiada de la situació, i la terrassa s'ha convertit en el lloc més sol·licitat perquè els periodistes, que no poden entrar a la seu socialista, escriguin les seves cròniques. "Avui el cafè és gratis, però us cobraré cinc euros per les vistes", bromeja.

stats