POLÍTICA
Política 28/08/2011

Unes 2.000 persones reclamen a Barcelona un referèndum per la reforma de la Constitució

Una marxa convocada pel moviment 15-M ha recorregut els carrers de la ciutat per protestar contra una reforma que "ataca directament l'estat del benestar”

Agències
1 min

BarcelonaUnes 2.000 persones, segons els convocants, i 1.200 segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat aquest diumenge al centre de Barcelona i han marxat fins a la delegació del govern espanyol per protestar contra la reforma de la Constitució i demanar que se sotmeti a referèndum. La concentració l'ha convocat a través d'internet i de les xarxes socials la plataforma Àgora, vinculada al moviment 15-M, i s'hi han sumat altres organitzacions i entitats de barri. Durant la marxa, els manifestants s'han aturat a la plaça de Sant Jaume, on s'ha llegit un manifest en què critiquen els canvis del text constitucional i totes les reformes laborals que recentment ha aprovat l'executiu espanyol. Posteriorment han seguit la protesta per la Via Laietana, que s'ha tallat al trànsit. 



Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els manifestants han protestat per l'acord assolit entre el PSOE i el PP per reformar la Constitució de manera urgent i sense referèndum posterior per introduir l'exigència d'estabilitat pressupostària en les administracions públiques. Segons els manifestants, la reforma que es vol dur a terme "ataca directament l'estat del benestar per una obligació que volen imposar Alemanya i França, amb la qual no estem d'acord". També han criticat el fet que "quan es demana una reforma constitucional sempre s'argumenta que és un procés molt complicat i que ara, quan el govern espanyol ho vol, es pot fer en 15 dies i sense que els ciutadans hi puguin dir res".

stats