Política 02/06/2017

El món polític, periodístic i cultural expressa el condol per la mort de Carles Capdevila

President, consellers, diputats, alcaldes, periodistes i personalitats del món de la cultura fan servir les xarxes socials per acomiadar el director fundador de l'ARA

Ara
2 min
Carles Capdevila reivindica l’ètica i la dignitat a la vida i al periodisme

BarcelonaDes de primera hora del matí, un cop s'ha fet pública la mort del director fundador del diari ARA, les mostres de condol s'han obert pas a través de les xarxes socials. El record de Carles Capdevila, l'agraïment pel seu "mestratge" en el món del periodisme i en la vida ha estat el leitmotiv dels missatges amb què les personalitats polítiques del país han volgut acomiadar el periodista. Des del Govern, el president, Carles Puigdemont, i diversos consellers han fet servir Twitter per deixar per escrit el record al periodista d'Hostalets de Balenyà.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i nombrosos diputats i exdiputats de la cambra catalana també han optat per la via de les xarxes socials per destacar "l'exemple" vital de Carles Capdevila. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s'ha sumat als condols en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha definit Capdevila com un "humanista".

Tampoc han faltat les mostres de condol d'alcaldes i regidors. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha inspirat en ell per convertir la capital catalana en "la ciutat de les cures". L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha recordat la seva "lluita per la vida".

Les mostres de condol també han arribat des del govern espanyol. El seu delegat a Catalunya, Enric Millo, ha piulat que "mai" oblidarà l'actitud de Capdevila davant la vida.

Des de l'àmbit periodístic, destaquen els records que han tingut per a Capdevila Mònica Terribas i Jordi Basté a l'inici dels seus programes radiofònics d'aquest divendres.

"Ens ha deixat un company, ens ha deixat un amic, un rem poderós d'una lluita inacabada que és fer bon periodisme i viure. [...] Sempre ens vas posar l'horitzó de les persones al davant. Els ulls i les mirades. Una mica més fosc, avui, Carles", ha dit la presentadora d''El matí de Catalunya Ràdio'.

Basté, per la seva banda, li ha dedicat el seu 'Davantal' de les 8.00 a 'El món a RAC1'. "Als que hem passat dels 50 les bombes ens cauen cada cop més a prop. Aquesta és molt sorollosa, fa molt mal. Tinc al costat una carpeta oberta amb l'article més deliciós que li he llegit mai al Capdevila, que fa que m'aguanti perquè no vull plorar en la solitud del teclat. Es diu 'Petons d'una mare, el més gran del món'. No en puc llegir ni una línia. Sisplau, companys d''El món a RAC1', del diari ARA, pengeu aquell article d'amor, de vida, de salut i de malaltia.

Diversos periodistes també han mostrat el seu condol a través de les xarxes, com ara Toni Soler, que va ser un dels impulsors de l'ARA juntament amb Capdevila.

També l'ha recordat Jordi Évole, que li ha agraït que demostrés que el periodisme no és "un ofici de cínics", i ha recuperat l'article que li va dedicar l'any passat.

Aquestes són algunes altres reaccions destacades del món periodístic:

[TWITTER_BEGIN]]

Aquestes són algunes altres mostres de condol del món cultural:

Màrius Serra també ha recordat el suport que Capdevila va donar a les persones afectades per la paràlisi cerebral:

stats