Política 30/07/2016

La premsa espanyola converteix les vacances de Carme Forcadell en un gest polític

Diverses capçaleres vinculen el viatge de la presidenta del Parlament a Etiòpia amb el xoc institucional entre la cambra catalana i el govern espanyol

Ara
1 min
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, parla per telèfon en un moment del ple d’ahir.

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Carme Forcadell, està en el punt de mira del govern espanyol en funcions després que la cambra catalana desafiés el Tribunal Constitucional (TC) amb el debat del procés constituent. Fins al punt que diverses capçaleres estan convertint en un gest polític les vacances de l'expresidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El 'Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya' (BOPC) publicava ahir que la presidenta, tal com estableix el reglament, delegarà les seves funcions en el vicepresident primer de la cambra, Lluís Corominas (J×Sí), entre els dies 3 i 12 d'agost perquè serà fora de Catalunya. Segons la web de 'La Vanguardia', la primera a fer-se ressò de l'absència de Forcadell, passarà aquests dies de vacances a Etiòpia.

A partir d'aquí s'ha succeït, però, la lectura política que n'han fet altres mitjans. Així, 'El País' situa les vacances de Forcadell entre les primeres notícies de la seva web amb el titular "Forcadell marxa de vacances a Etiòpia en plena tempesta política". Apunta, a més, que hi ha la possibilitat que Forcadell sigui fora d'Espanya quan el Tribunal Constitucional (TC) es pronunciï sobre l'incident d'execució presentat ahir pel govern espanyol.

També 'El Mundo' aposta en la seva edició digital per destacar les vacances de Forcadell. En aquest cas, però, la vinculació a la "tempesta política" es defineix com un "desafiament independentista".

stats