Política 08/05/2012

El president extremeny que parla català: del discurs de Cap d'Any al "si tens collons"

José Antonio Monago ja va utilitzar el català el desembre passat per reivindicar que els extremenys no són "menys que ningú"

Ara
1 min

BarcelonaLes declaracions del president extremeny dirigint-se a l'alcalde de Barcelona i reptant-lo a dir-li a la cara, "si tens collons", que l'AVE no ha d'arribar a Extremadura, apunten una nova anècdota al dietari del popular José Antonio Monago, que ja va utilitzar algunes paraules en català al desembre per reivindicar que els extremenys no són "menys que ningú".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En clau ofensiva contra el pacte fiscal català, el president extremeny va aprofitar el discurs de Cap d'Any per sembrar dubtes sobre un suposat tracte discriminatori que afavoreix Catalunya i Euskadi. Monago va intentar pronunciar unes frases en català i en euskera per reivindicar la identitat extremenya: "Insisteixo, ho dic, alt i clar: no som més que ningú, tampoc som menys que ningú. Ez gara inor baino gehiago, ezta inor baino gutxiago".

Aquest dilluns Monago ho va tornar a intentar amb el català. "Si tens collons, vine i m'ho dius a la cara", va respondre el president d'Extremadura a les declaracions de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que en una entrevista hores abans havia qualificat de "catàstrofe" el fet que el govern espanyol inverteixi diners públics en un AVE per a Extremadura.

Les paraules de Monago –pronunciades, lògicament, amb el seu accent particular– han fet les delícies dels usuaris de les xarxes socials, que s'han llançat a Twitter amb les etiquetes #sitencujong i #sitencuyong i han tornat a posar a primer ordre del dia el greuge comparatiu entre comunitats autònomes.

stats