Política 07/12/2016

El govern francès recorda al Parlament que la Catalunya Nord és França

En una trobada entre els ministres d'Afers Exteriors de França i Espanya a París, Jean-Marc Ayrault ha lamentat la resolució del Parlament que defensava el dret d'autodeterminació dels Països Catalans, incloent-hi el Rosselló francès

Ara
1 min
Alfonso Dastis, ministre d'Afers Exteriors espanyol ha visitat el seu homòleg francès, Jean-Marc Ayrault, a París

BarcelonaLa Catalunya Nord no es toca. Aquest és el missatge que aquest dimecres ha tornat a llançar el govern francès contra la resolució del Parlament que defensava el dret d'autodeterminació dels Països Catalans, incloent-hi el Rosselló, que va formar part del regne d'Espanya fins el segle XVII.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha sigut en la primera trobada bilateral entre el nou ministre d'Afers Exteriors espanyol, Alfonso Dastis, amb el seu homòleg francès, Jean-Marc Ayrault, a París. "Es tracta de la sobirania de França i, ja que nosaltres respectem la sobirania d'Espanya, demanem a tot el món el mateix respecte", ha dit Ayrault.

"Aquest missatge ja li hem enviat al president de Catalunya, Carles Puigdemont, a través del nostre ambaixador francès a Espanya, Yves Saint-Geours, i crec que era necessari", ha recordat.

stats