Política 21/04/2016

La reunió entre Sáenz de Santamaría i Junqueras serà dijous de la setmana que ve

Es trobaran per intentar concretar els acords de la cimera Puigdemont-Rajoy

Ara
2 min
Oriol Junqueras, durant la conferència 'Crida a un nou país: la República Catalana' / PERE VIRGILI

BarcelonaDesprés que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, acordessin ahir en la cimera a la Moncloa obrir una via de diàleg entre les dues administracions, aquest divendres ja hi ha data per a la trobada entre el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La reunió, que es farà per concretar els acords de la cimera entre els dos presidents, serà dijous de la setmana que ve, segons fonts consultades per l'ARA. En aquesta trobada, Junqueras i Sáenz de Santamaría abordaran part de les 46 mesures que Puigdemont va plantejar a Rajoy per solucionar plets pendents.

El document que Puigdemont va lliurar a RajoyLa cimera d'ahir a Madrid era la primera que es produïa entre Rajoy i Puigdemont, tenint en compte, a més, que des de l'estiu de 2014 el president espanyol en funcions no es reunia amb un president de la Generalitat (la darrera vegada va ser amb Artur Mas).

El cap de l'executiu català es va trobar un cop de porta pel que fa a la possibilitat de negociar un referèndum d'independència –aquest matí, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha assegurat que Rajoy es va mantenir "ferm" en la defensa de la unitat d'Espanya– però el president espanyol sí que va obrir la porta a estudiar diversos temes com la flexibilització de l'objectiu de dèficit, el model de finançament o la qüestió dels refugiats. És en aquest punt que les vicepresidències dels respectius governs aprofundiran en les mesures per teixir eventuals acords.

stats