Política 18/03/2017

Urkullu va comunicar aquesta setmana a Rajoy els plans de desarmament d'ETA

Diversos mitjans avancen que el lehendakari es va trobar dimarts a la Moncloa amb el president del govern espanyol i li va demanar que l'executiu no entorpeixi el procés

Agències
1 min
El PP i el PNB inicien el desgel  Al Congrés i a Euskadi

BilbaoEl lehendakari Iñigo Urkullu va mantenir contactes aquesta setmana amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per comunicar-li els plans d'ETA de desarmar-se, segons ha confirmat aquest dissabte el portaveu del PNB al Parlament basc, Joseba Egibar. Segons avancen diversos mitjans, entre els quals hi ha 'El País' i 'La Vanguardia', aquesta trobada hauria tingut lloc dimarts a la Moncloa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Egibar ha explicat a Radio Euskadi que l'objectiu de la conversa va ser demanar a Rajoy que l'executiu espanyol no entorpeixi el procés i que estigui "a l'altura de les circumstàncies".

"No estic en el secret de la conversa, però la intencionalitat és aquesta, deixar fer i estar a l'altura de les circumstàncies, perquè cinc anys i mig després que una organització decideixi deixar les armes i que no sàpiga fer-ho, o no encerti a fer-ho, o no li deixin fer-ho és una història que, amb el transcurs del temps, es demostra que ha estat mal gestionada", ha apuntat.

Segons els mitjans que han informat de la trobada, la conversa entre Urkullu i Rajoy va durar una hora i mitja i només van parlar sobre el desarmament d'ETA.

stats