Política 11/02/2014

Zapatero diu que els catalans han de saber que la majoria de demòcrates “estima Catalunya, la sent com a pròpia i la necessita”

L'expresident espanyol confia en un "retrobament" entre Espanya i Catalunya i es mostra partidari de la celebració al Congrés d'un "gran debat" amb el president Mas

Efe
2 min

Nova YorkL'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero ha apostat aquest dilluns per un "retrobament" entre Espanya i Catalunya i ha defensat que el Congrés dels Diputats celebri un "gran debat" amb el president català. "Com a espanyol, com a ciutadà, com a demòcrata, vull escoltar Artur Mas debatent amb totes les forces polítiques", ha dit Rodríguez Zapatero en declaracions als periodistes després de participar en un debat a la seu de les Nacions Unides a Nova York.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons l'excap de l'últim executiu socialista, "el que està proposant el Govern de Catalunya no pot ser en cap cas la sortida, però tampoc podem no fer res". "La immensa majoria dels ciutadans demòcrates d'aquest país estima Catalunya, sent Catalunya com a pròpia i, a més, necessitem Catalunya. Això, els catalans ho han de saber", ha destacat.

Un clima "millor"

Rodríguez Zapatero ha considerat que el clima actual és "una mica millor que fa tres mesos", però encara no prou com per "arribar al que s'ha de produir, que és una entesa, un diàleg, un cedir per les dues parts". "Cal seure, respirar profund, parlar molt i confiar que tant de temps units ens farà, més enllà de les diferències que hi ha en aquest moment, continuar units", ha indicat l'expresident.

Segons la seva opinió, "més enllà de la crisi econòmica, Catalunya viu un dels millors moments de la seva història" i això, ha recordat, "ho ha aconseguit treballant al costat d'Espanya". "Jo aposto pel retrobament. No serà fàcil, ens portarà temps, cal parlar amb molta sinceritat per les dues parts", ha insistit.

Zapatero ha defensat la necessitat d'un debat al Congrés i ha assegurat que aquest només portaria a "millorar l'actual situació. Hi ha d'haver un gran debat parlamentari, no sé quan, ni sé el format, però crec que els espanyols ho estem esperant", ha afirmat.

stats