INFLACIÓ
Economia 23/09/2013

Els preus dels serveis públics ja no s'actualitzaran amb l'IPC el 2014

El consell de ministres de divendres aprovarà els pressupostos

Ara
1 min

Barcelona.Els serveis bàsics que presten i autoritzen les administracions augmentaven cada gener amb el càlcul de la inflació. A partir del 2014 deixaran d'indexar-se amb l'IPC, segons la llei que prepara el govern del PP. Precisament, el consell de ministres d'aquest divendres preveu aprovar l'avantprojecte, que vol donar més estabilitat als preus.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Una manera d'aconseguir-ho és que l'IPC vagi per una banda i les tarifes de serveis com els transports públics, els peatges, la telefonia, l'energia i l'aigua vagin per una altra. La proposta en què treballa el govern se centra a eliminar la vinculació de les tarifes amb l'IPC. Els augments anuals tindrien en compte només els costos interns de la prestació dels serveis, segons informa Europa Press. Per exemple, l'increment d'un bitllet d'autobús es calcularà amb l'evolució del preu dels carburants i del nombre de viatgers.

El pròxim consell de ministres es preveu dens, perquè el govern preveu aprovar també els pressupostos del 2014, que seguirien tenint com a principal objectiu la reducció del dèficit, segons informa Efe. El govern preveu ingressar 128.159 milions d'euros i s'ha marcat com a límit de la despesa no financera 133.259 milions, el 2,7% més que fa un any.

Foment i les autopistes en fallida

D'altra banda, el ministeri de Foment vol mantenir la propietat del 80% del capital del futur gestor d'autopistes que ha presentat concurs de creditors.

Les concessionàries han demanat una participació del 49%, però la ministra Ana Pastor s'hi ha negat. El banc dolent del sector integrarà nou autopistes, set de les quals ja han suspès pagaments i cinc són connexions amb Madrid.

stats