Esports 16/07/2013

Rosell contradiu Guardiola però li estén la mà

El president titlla de "fals" que la junta usés la malaltia de Tito per atacar-lo

Albert Llimós
4 min
MISSATGE CONCILIADOR  Des de la distància  Sandro Rosell va estendre  la mà a Guardiola.

BarcelonaSandro Rosell evita la dialèctica directa amb Pep Guardiola. No hi va haver cara a cara. El president del Barça va defugir explícitament buscar l'enfrontament amb el tècnic del Bayern Munic. En un espai còmode -la seva segona residència-, Rosell va lloar la figura de Guardiola i va considerar les declaracions del tècnic de dijous passat des d'Itàlia com una "petita taca". El president blaugrana, això sí, va ser rotund quan va assegurar que la denúncia de Guardiola, que va dir que l'actual directiva -a través de tercers moltes vegades- havia utilitzat la malaltia de Tito Vilanova per fer-li mal, era "falsa". Rosell reclamava "proves" quan es fan aquest tipus de declaracions.

Guardiola apuntava clar, conscient de la seva força a l'hora de comunicar i sacsejar el barcelonisme; Rosell públicament va llançar un missatge conciliador, tot i assegurar que Guardiola no deia la veritat. "Ens vam quedar molt sorpresos de les seves declaracions. Sobretot perquè el que va dir de la junta directiva en relació a la malaltia de Tito és fals", apuntava Rosell al programa 8aldia .

"Aquest soroll no és bo per al Barça, ho hem d'agafar com una cosa passatgera, una petita taca que no ha de tapar la gran història que ha escrit el Pep", afegia el mandatari blaugrana, que repetia una vegada i una altra que Guardiola és "el millor entrenador de la història del club".

Tal com va explicar el diari ARA dissabte passat, Rosell va contactar amb Guardiola aquest cap de setmana. Una conversa privada que Rosell no va voler detallar. Tampoc va fer cap referència a la relació que mantenen l'actual entrenador del Barça i el seu antecessor. "Déu me'n guard", sentenciava.

La fractura social

Rosell va emplaçar el barcelonisme a girar full en l'afer Guardiola. El president va demanar a l'aficionat que no fomenti la fractura social. "El que demanaria a tots els barcelonistes és que aprenguem del passat, el que ja va passar en l'època del Johan. Dividir cruyffistes i no cruyffistes, guardiolistes i no guardiolistes. Hem de ser tots guardiolistes perquè aquest esperit duri cinc anys més", va concloure.

En aquest sentit, Rosell té clar que Guardiola hauria de presidir el Barça en el futur. "Hauria de ser la seva última etapa al Barça, ser president. Em semblaria perfecte, ideal, segurament el votaria", va afegir.

Menys conciliador va ser el president blaugrana amb Johan Cruyff. Rosell va admetre que ha viscut un distanciament amb l'holandès després d'haver-lo conegut personalment. "Per mi Cruyff és un mite del barcelonisme. He estat cruyffista, però després l'he conegut com a persona i hi ha coses que no m'han agradat. El que no és cruyffista és Cruyff, no sé el que és", va dir.

L'enfrontament amb l'holandès i ara amb Guardiola és un dels grans problemes d'una junta que s'ha allunyat dels grans emblemes del club. Un fet que ha suposat crítiques a Rosell. "És veritat que les juntes directives són la diana. És la part impopular del futbol, la popular són els entrenadors i els jugadors", va dir.

Thiago, doble voluntat

Sandro Rosell no va voler donar importància al fet que el germà del tècnic del Bayern Munic, l'agent Pere Guardiola, porti la representació de Thiago Alcántara. "No tinc cap dubte que ha estat Guardiola que ha volgut fitxar Thiago i que Thiago ha volgut marxar", va dir el president. En relació al capítol de sortides, Rosell va considerar la venda de David Villa "com una grandíssima operació per al Barça".

Sobre les incorporacions, el màxim mandatari blaugrana va reiterar que el Barça ha actuat amb total transparència en el fitxatge de Neymar per 57 milions d'euros, tot i que 40 d'aquests van anar a l'empresa del pare del futbolista brasiler. "No s'ha pagat cap agent, cap intermediació, el pagament són 57 milions, no tenim res a amagar, estem contents de la nostra transparència", va dir Rosell. L'adaptació de l'ex del Santos no ha de ser cap problema, com tampoc la convivència amb Leo Messi. Per Rosell, de fet, Neymar no ve a prendre protagonisme al gran emblema del club. "Només hi ha un gall, que és Messi. Millor que ell no hi ha ningú, Neymar ve aquí a ajudar", va manifestar.

Neymar és l'únic fitxatge realitzat aquesta temporada, però el gran objectiu continua sent el central Thiago Silva. "El volem moltíssim. El vol la direcció esportiva i l'entrenador. No és un problema de preu. Estàs negociant amb gent per a qui els diners no són una variable, no volen asseure's a la taula. El jugador els ha de convèncer", va explicar Rosell després que el mateix jugador va manifestar en un comunicat la intenció de seguir al PSG. "Vaig veure la notícia que viatjaria a París abans per trobar-me amb el president i el nou entrenador del PSG per parlar d'un possible traspàs. Això no passarà, tinc la intenció de complir el contracte que tinc en vigor amb el club, ja que em sento realitzat", va expressar Thiago Silva.

El torn de Tito i Zubi

Després de la intervenció de Sandro Rosell, les següents veus autoritzades per parlar per part del Barça seran el tècnic, Tito Vilanova, i el director esportiu, Andoni Zubizarreta. La compareixença està prevista per avui al migdia, després que l'equip faci el primer entrenament a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Tito Vilanova compta amb 15 futbolistes, quatre dels quals no seguiran al Barça aquesta temporada, però als quals encara no se'ls ha trobat sortida. Es tracta d'Oier Olazábal, Jonathan dos Santos, Ibrahim Afellay i Isaac Cuenca. Els futbolistes del Barça van arrencar ahir la pretemporada amb les pertinents proves mèdiques. Entre els futbolistes que avui s'estrenaran a Sant Joan Despí ja hi és Leo Messi. Els internacionals espanyols i brasilers, entre ells Neymar, se sumaran a les ordres de Vilanova el 29 de juliol.

stats