MITJANS PÚBLICS
Mèdia 06/06/2013

BTV no renova l'espai de llibres 'Qwerty'

La cadena prepara un programa diari que aplegarà els diferents àmbits de la cultura

àlex Gutiérrez M.
2 min

Barcelona.El 26 de juny s'emetrà l'últim capítol de Qwerty , el programa de BTV dedicat als llibres i la literatura. S'acabarà així una singladura de sis anys, quan aquest espai -presentat i dirigit primer per Joan Barril i des del 2009 per David Guzmán- agafava el relleu del Saló de lectura d'Emili Manzano.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, els llibres es queden sense programa específic a la cadena pública. Segons ha pogut saber l'ARA, la intenció de BTV és engegar un nou programa diari la temporada vinent que parlarà de cultura en general i dins del qual s'encabirà la informació de literatura. De moment no hi ha tancat ni el director ni el presentador d'aquest espai, del qual tampoc s'ha decidit el títol. En principi arrencarà a les 21.30 h i durarà una hora. Assumirà també els continguts de programes com A escena i Escletxes . "Que desaparegui el Qwerty no vol dir que desaparegui la temàtica de la qual parlava", expliquen fonts de la cadena. "A BTV seguim apostant per la cultura, que guanyarà temps d'emissió".

Qwerty era una proposta de Lavínia, una productora que també elabora l'espai de crítica televisiva Telemonegal , presentat per Ferran Monegal, un dels mascarons de proa d'aquesta televisió pública. Lavínia també gestiona els informatius i el personal fix del canal, gràcies a un concurs de tres anys que venç el 22 de juliol.

El programa va arrencar en un plató que simulava un pis de l'Eixample, però a partir de l'any 2010 es va voler vincular a la ciutat de Barcelona de manera molt més evident, així que les entrevistes als autors es van fer en indrets de la ciutat que tinguessin alguna relació amb l'entrevistat o el llibre en qüestió.

Al llarg dels 171 capítols, han passat pel programa alguns dels escriptors catalans de més projecció internacional, com Jaume Cabré, Eduardo Mendoza, Carlos Ruiz Zafón, Javier Cercas, Joan Margarit, Enrique Vila-Matas, Josep M. Espinàs i Albert Sánchez Piñol. I també autors d'altres literatures, com Javier Marías, Antonio Tabucchi, Donna Leon, José Saramago, Paul Auster, Stéphane Hessel, John Irving i Juan José Millás.

stats