AUDIÈNCIA TELEVISIVA
Mèdia 03/07/2012

Telecinco guanya l'Eurocopa

Albert Castellví Roca
2 min
Telecinco guanya l'Eurocopa

Els 2.709.000 espectadors que van veure la final de l'Eurocopa disputada diumenge van convertir-la en el programa més vist a Catalunya des que el 1992 es va començar a comptabilitzar l'audiència televisiva a l'Estat. A les 22.32, just quan la selecció espanyola va marcar el quart gol, Telecinco va aconseguir una punta d'audiència de 3.203.000 espectadors, amb una quota de pantalla del 84,4%.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Amb tot, el 74,2% de share mitjà que va obtenir el partit a Catalunya representa la segona quota més baixa de tot l'Estat, només per darrere del 72,1% del País Basc. A l'extrem contrari es va situar Extremadura, amb un 90,1% de share . En el conjunt de l'Estat, el partit va ser vist pel 83,4% de les persones que miraven la televisió, i va tenir 15.481.000 espectadors. Igual que a Catalunya, el minut d'or va ser a les 22.32, amb 17.889.000 seguidors i un impressionant 90% de quota de pantalla.

A Espanya, però, la final no ha aconseguit situar-se en el primer lloc del rànquing històric. Ha superat el sostre que existia abans d'aquesta Eurocopa -els penals de l'Espanya-Itàlia de l'anterior torneig continental-, però va quedar per darrere tant de la pròrroga del partit de semifinals entre Espanya i Portugal com de la tanda de penals amb què es va resoldre aquell enfrontament, que va superar els 18 milions d'espectadors i és l'emissió més vista de la història. D'aquell dia és també el minut d'or de la televisió a Espanya: 19.086.000 persones van veure com Cesc marcava el penal decisiu.

Líders quasi cada dia

Els sis partits de la selecció espanyola han estat els més vistos de la competició tant a Catalunya com a Espanya, i s'han situat sempre com l'emissió més vista del dia. Però la resta d'enfrontaments també han cridat l'atenció dels espectadors, com ho demostra el fet que dels 19 dies en què s'han disputat partits, en 17 ocasions el primer lloc del rànquing estatal l'ha ocupat un matx, fins al punt que un Ucraïna-Suècia o un Polònia-Rússia de la fase de grups va arribar a ser l'espai més vist del seu dia d'emissió. A Catalunya TV3 ha aconseguit fer una mica més de forat, i l'Eurocopa només ha estat líder del dia en 11 ocasions.

Però el torneig ha donat resultats desiguals als dos canals que l'oferien. Mediaset va atorgar a Telecinco els partits més destacats i va deixar a Cuatro els secundaris, però fins i tot tenint en compte aquest greuge no sembla que Cuatro hagi tret gaire profit dels seus partits. Aquesta cadena ha ofert set enfrontaments en prime time , i només un -el quart de final entre Grècia i Alemanya- va liderar el dia. A més, en quatre ocasions els dos canals van emetre partits simultàniament a les 20.45, i Telecinco va guanyar sempre per golejada: ni amb l'oposició d'un altre partit va perdre el domini del dia.

stats