FINANÇAMENT
Política 21/01/2013

Un informe de La Caixa defensa que el pacte fiscal és una "oportunitat"

Ara
1 min

BARCELONAL'aprovació del pacte fiscal significaria per a Catalunya un "alliberament d'energia col·lectiva i de recursos materials", segons un informe de La Caixa que qualifica d'"oportunitat" aquest sistema de finançament .

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un estudi d'anàlisi de l'economia catalana, els autors asseguren a l'apartat de conclusions que "un escenari continuista" només donaria com a resultat el manteniment "de l'escletxa significativa que encara la separa [a Catalunya] de les regions europees més avançades, a les quals aspira a igualar". "El pacte fiscal és una de les figures més evocades a Catalunya davant la inoperància d'altres vies per a la suficiència de recursos i la frustració que causa la crisi".

La Caixa assegura que les seves opinions no coincideixen necessàriament amb les que es publiquen a l'estudi, que només reflecteixen les idees dels seus autors. El director de l'estudi és José Antonio Herce, professor d'Economia de la Universitat Complutense de Madrid i soci de la firma Analistas Financieros Internacionales. En ell també hi han participat quatre analistes.

L'informe afirma, a més, que "si Catalunya estigués immersa en un marc liberal de normatives sobre relacions laborals [...] o de relacions amb l'Estat [...] podria expressar, segurament, amb tota eficàcia la potència empresarial, formativa i productiva que té dins seu".

L'informe, emmarcat en la Col·lecció Comunitats Autònomes de La Caixa, és el més llarg que s'ha publicat fins ara. Els del País Basc i Madrid, per exemple, eren més breus que el de Catalunya.

stats