CASTELLS
Societat 17/06/2013

Els Castellers de Barcelona recuperen el tres de nou

La colla barcelonina protagonitza la millor diada d'aniversari de la seva història

Efren Garcia
2 min

BarcelonaV an començar l'any descarregant castells de vuit pisos a la primera oportunitat, de fet van ser els primers a fer-ho enguany en la millor diada de Santa Eulàlia que s'ha vist a la ciutat de Barcelona. Van entrar al març amb les dues estructures bàsiques de vuit al sarró i van completar la clàssica de vuit a la tercera diada important de l'any.

Sense abaixar el nivell en cap moment, van coronar el primer cinc de vuit de la temporada al maig. Van apuntar-se el set de vuit abans del juny, però van veure com les colles punteres es despertaven i els avançaven quan la seva progressió arribava al punt àlgid. Diumenge, però, els Castellers de Barcelona, la colla amb millor progressió en el primer tram de temporada, van demostrar el seu caràcter guanyador i van alçar el llistó per tornar-se a situar al capdavant del panorama casteller. La colla degana de la ciutat de Barcelona va descarregar el tres de nou amb folre més matiner dels seus 44 anys d'història en la diada del seu aniversari, una fita increïble si tenim en compte que no descarregaven aquesta estructura des del novembre del 2004.

Diumenge van demostrar que amb voluntat i treball es pot aconseguir qualsevol objectiu, per complicat que pugui semblar. Van iniciar l'actuació coronant el primer quatre de vuit amb el pilar de l'any. Van mostrar un gran domini en l'estructura del quatre, però no van poder controlar un espadat, nerviós, que es va trencar en començar el descens.

Premis per a les tres colles

A la segona ronda van deixar la plaça de Sant Jaume bocabadada, van dominar el tres de nou amb folre de principi a fi i només l'ull entrenat d'alguns aficionats va detectar certs instants delicats abans de coronar el castell. Tot i controlar sense problemes el cinc de vuit, un entrebanc de l'enxaneta en travessar el segon pom del castell va fer que caigués a la pinya arrossegant l'acotxadora. La colla va donar el castell per carregat.

Els Minyons de Terrassa van completar la mateixa actuació que van dur la setmana passada a la plaça del Pati a Valls. Al contrari que els barcelonins, van descarregar el quatre de vuit amb el pilar posant l'accent en l'espadat. Tot i mostrar-se una mica tremolós en el descens, van apuntar-se el segon tres de nou de l'any i van completar la diada descarregant un dos de vuit que segueix presentant-se excessivament fràgil per créixer un pis.

A la ronda de pilars van donar el toc de qualitat a la diada. Van atacar el primer pilar de set amb folre que s'intenta enguany, però els problemes en l'encaix entre el folre i el terç van fer que els malves només el poguessin coronar.

Diada de màxims per als Saballuts

Els magnífics resultats dels Castellers de Sabadell les últimes temporades van donar el seu fruit diumenge. Els Saballuts van tenir la possibilitat d'alçar castells a la plaça de Sant Jaume per primer cop i no ho van voler desaprofitar. Van descarregar el seu primer dos de vuit amb folre de la temporada i gràcies als dos castells bàsics (tres i quatre) van apuntar-se la primera tripleta de l'any. A l'equador del mes de juny, la colla del Vallès ja ha descarregat una dotzena de castells de vuit pisos i un de la gamma alta.

stats