EDUCACIÓ SUPERIOR
Societat 07/12/2012

El govern valencià no pot pagar totes les beques universitàries

Més de 600 universitaris valencians exempts de matrícula hauran de pagar ara les taxes del curs passat. El govern valencià va concedir més beques de les que s'han pressupostat

Salvador Almenar
2 min
El govern valencià no pot pagar totes les beques universitàries

ValènciaDiversos alumnes de les universitats del País Valencià s'acaben d'assabentar que hauran d'abonar l'import de la matrícula del curs 2011-2012 perquè la Generalitat Valenciana els ha denegat la beca. Gairebé un any i mig després de tancar el període de sol·licitud, la conselleria d'Educació ha resolt la llista definitiva dels beneficiaris de les ajudes concedides per al curs passat. La sorpresa és que no hi ha tots els alumnes que van estar exempts de pagar la matrícula d'aquell curs.

La raó d'aquest desfasament es deu al fet que l'import de les ajudes proposades per concedir als alumnes valencians supera l'import màxim destinat a la convocatòria de beques del curs acadèmic 2011-2012. En altres paraules, la Generalitat Valenciana va concedir més beques de les que realment podia pagar. Malgrat la indignació causada entre els afectats, no és una decisió il·legal del govern d'Alberto Fabra, ja que en la convocatòria de les beques s'explica que si la demanda és més alta que l'oferta de beques, "les ajudes s'adjudicaran, en ordre descendent, d'acord amb la nota mitjana".

Així ho explica el correu electrònic que han rebut els alumnes amb menys d'un 5,81 de nota mitjana al seu expedient i que ara hauran de pagar l'import de la beca.

Per pagar abans de Nadal

El text remès als alumnes adjunta la resolució publicada el 27 de novembre i explica que tenen temps fins al 21 de desembre per pagar les taxes del curs 2011-2012 que en un primer moment havien de ser abonades a les universitats per la Generalitat Valenciana, amb una mitjana de 1.000 euros per estudiant.

Aquesta retallada en les beques per a universitaris afectarà 629 alumnes. La llista publicada en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana suma un total de 2.363 beneficiaris de les ajudes de l'any passat per a l'estudi, mentre que les dades ofertes pel govern valencià fa uns mesos apuntaven que es concediria una beca a 2.992. Amb tot, fonts de l'executiu valencià van declinar confirmar aquestes xifres.

Després d'aquesta inesperada resolució, el nombre d'estudiants valencians becats és de 42.372, dels quals 39.909 són beneficiaris de les ajudes del ministeri d'Educació i només 2.363 de la Generalitat Valenciana.

stats