Dossier 25/03/2013

Una xarxa vinculada al gendre d'Aznar

Correa va organitzar el comiat de solter d'Agag i va ser testimoni a la cerimònia

J. L. G.
2 min

Madrid.El casament d'Ana Aznar, filla de l'expresident José María Aznar, i Alejandro Agag el setembre del 2002 va suposar tot un referent a Espanya. El luxe i el malbaratament del qual es va fer gala va ser objecte de moltes crítiques. Precisament dos dies abans del casament a El Escorial es va celebrar el comiat de solter amb unes gran ínfules socials a la discoteca Gabana 1800, situada al carrer de Velázquez de Madrid. Francisco Correa, testimoni del casament i capitost de Gürtel, va participar activament en l'organització del comiat de solter del gendre d'Aznar a través de la seva empresa Special Events, la societat matriu de tots els pagaments i suborns que afecten dirigents del PP.

Correa havia triat Gabana perquè havia sigut la discoteca preferida d'Agag. El comiat va ser radiant: des de cotxes especials per als convidats fins a grups de música portats expressament. També hi havia una gran paradeta muntada a les portes de la discoteca on es va fer fotografies als nuvis -i també a la padrina Ana Botella- ben somrients. Per aquest motiu es va tallar el cèntric carrer al trànsit i es va netejar i decorar.

D'això se'n van encarregar els homes de Paco Correa amb l'ajut de dos vells amics d'Alejandro, també membres del PP i integrants com ell del Clan de Becerril: Sigfrido Herráez Rodríguez i Alberto López Viejo. El primer aleshores era regidor de Mobilitat Urbana de Madrid, que mesos més tard, quan Herráez ja era regidor d'Habitatge, va atorgar un contracte públic a Special Events, l'empresa de Correa. López, avui imputat a Gürtel, era regidor de Neteja Urbana i Desenvolupament Mediambiental de Madrid. Esperanza Aguirre el va nomenar després viceconseller de Presidència i més tard conseller d'Esports de la Comunitat de Madrid, fins a la seva destitució fulminant per un presumpte cas de suborns.

Però va ser la mà dreta de Correa, Álvaro Pérez Alonso, conegut com e l Bigotes , un personatge expert en la nit, el que ho va preparar tot, igual que feia a Becerril de la Sierra amb les reunions de joves del PP liderats per Agag i en les quals no faltava cap detall. Álvaro Pérez es va fer molt amic d'Ana Botella i d'Alejandro Agag, com recull el sumari del cas Gürtel. Tant, que era la persona que assessorava l'actual alcaldessa de Madrid i al gendre d'Aznar en tot tipus d'esdeveniments socials i festes. Va passar a ser una mena de conseller personal i Agag no anava a cap reunió mediàtica si ell no l'acompanyava.

El retorn de l'exili londinenc

Però no tot en la vida d'Agag han estat satisfaccions i gratificacions. Un dels seus principals problemes ha sigut veure desfilar els seus amics íntims pels tribunals. Alguns van ser testimonis en el seu casament amb Ana Aznar i ara estan imputats pel cas Gürtel, com Correa, Jacobo Gordon, Álvaro Pérez o Alberto López Viejo. Ara que la seva vinculació amb Gürtel ha perdut força mediàtica, els Agag-Aznar han tornat a Madrid, després del seu llarg exili londinenc. El matrimoni va comprar fa uns anys un àtic al barri de Salamanca, a prop de la casa familiar dels Franco al carrer Hermanos Bécquer, que a preu de mercat valdria uns dos milions d'euros.

stats