Societat 25/06/2013

Absolts els cinc piquets acusats de desordres durant la vaga general del 29-M

El fiscal demanava entre cinc i set anys de presó pels delictes de desordres públics, danys i contra la seguretat viària

Europa Press
1 min
29 de març del 2012. Vaga general/ Pere Tordera

BarcelonaEl jutjat penal 6 de Barcelona ha absolt cinc piquets que estaven acusats de desordres públics en la vaga general del 29 de març del 2012 després de no haver pogut acreditar que els acusats siguin els autors dels fets.

El fiscal, que demanava entre cinc i set anys de presó per a ells, i les acusacions particulars de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona els atribuïen els delictes de desordres públics, de danys i contra la seguretat viària.

Però el jutge no ha pogut provar que els cinc joves siguin els responsables d'aquests fets: "Davant d'aquesta situació d'incertesa probatòria i davant de la inexistència d'indicis necessàriament ha d'acudir-se a l'auxili del principi 'in dubio pro reu' i al mandat absolutori que proposa", conclou la sentència.

El dia de la vaga un grup de manifestants va tallar el trànsit del carrer Entença amb tanques metàl·liques, peus de formigó, totxos i palets, que van llançar al mig de la carretera, i també van bolcar quatre contenidors d'escombraries al carrer Montnegre. L'Ajuntament reclama 3.100 euros pel total dels danys.

En el judici del 14 de juny a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, quatre dels acusats van defensar que estaven informant els negocis que estaven oberts durant la vaga, però que no van participar en el piquet que va causar els disturbis; el cinquè d'ells va dir que no coneixia la resta i que el van detenir quan anava caminant cap a casa seva.

stats