Societat 18/01/2012

Alumnes valencians protesten contra el fred als centres educatius amb un mapa col·laboratiu

Amb el 'hashtag' '#fabratenimfred', alumnes d'arreu del País Valencià han creat un mapa que utilitza Google per protestar contra el fred als instituts

Ara
1 min
Mapa col·laboratiu contra el fred

BarcelonaAquesta campanya per protestar contra "el fred escolar" l'ha encetat la Coalició Compromís, que denuncia que els impagaments per part de la conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana han provocat que moltes escoles i instituts no tinguin ni llum ni calefacció. Per això, a través de Twitter, el partit verd ha instat els joves que deixin la seva petjada en un mapa col·laboratiu que mostra els llocs en què els alumnes estan patint fred per culpa de la seva administració autonòmica.

Compromís assegura que aquesta situació que viuen "molts centres públics" és una "onada de fred i de vergonya". Així, es pregunten "on són els diners que haurien de servir per pagar" aquests subministraments. Arran del fred que s'està patint en determinats centres, molts alumnes han d'acudir-hi embolcallats amb amb mantes, ja que, com anuncia la coalició, hi ha centres en què "estan a cinc graus dins de classe".

stats