Societat 28/02/2013

Milers d'estudiants participen a les manifestacions amb motiu de la vaga

La concentració ha arrencat a Barcelona enmig d'àmplies mesures de seguretat

Ara
1 min

BarcelonaMilers d'estudiants es manifesten aquest migdia de dijous a les ciutats de Barcelona, Girona i Lleida amb motiu de la vaga universitària convocada per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP).

A Barcelona, uns 2.000 universitaris, segons els Mossos d'Esquadra, participen a la marxa que ha arrencat a la plaça Universitat i que ha baixat per la Via Laietana per acabar al campus de la Ciutadella de la UPF. Per aquest motiu, aquest migdia el consell de direcció de la UPF ha decidit tancar aquest campus per evitar incidents i ha procedit a desallotjar-lo per clausurar-lo poc abans de la una del migdia.

Aquesta marxa ha arrencat enmig d'un ampli dispositiu de seguretat al centre de Barcelona. Agents dels Mossos d'Esquadra custodiaven les sortides del metro i dels ferrocarrils catalans de la plaça de Catalunya, escorcollant en alguns casos els estudiants que acudien a la manifestació per tractar de detectar material perillós.

La manifestació es produeix després dels incidents d'aquest matí, quan alguns piquets d'estudiants amb passamuntanyes han cremat contenidors i han aixecat barricades al voltant del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Els estudiants d'aquesta universitat s'han desplaçat després, majoritàriament en ferrocarrils, al centre de Barcelona per participar en la manifestació.

A Girona, uns 500 estudiants s'han manifestat pels carrers del barri vell. I altres tants centenars es manifestaven davant l'ajuntament a Lleida.

stats