Societat 06/12/2011

Atropellament mortal de matinada al pas a nivell de l'avinguda Vilallonga de Figueres

L'Ajuntament remarca que és la segona persona que perd la vida en menys d'una setmana al tram urbà de les vies del tren

Acn
1 min
Vianants esperant que passi el tren, al pas a nivell de l'avinguda Vilallonga de Figueres

Una persona ha mort atropellada aquest dimarts a la matinada al pas a nivell de l'avinguda Vilallonga de Figueres, segons ha informat el consistori, que ha recordat que aquesta és la segona víctima mortal en menys d'una setmana al tram urbà de les vies del tren. La víctima, un veí del barri de la Marca de l'Ham, ha patit l'accident cap a dos quarts de dues de la matinada.

L'alcalde de la ciutat, Santi Vila, ha qualificat d'"inadmissible" que després de 30 anys el ministeri de Foment no consideri una prioritat la solució ferroviària a Figueres, ja que es mantenen "les vies del tren travessant la ciutat i dos passos a nivell que provoquen un continu històric d'accidents com el d'aquesta matinada". "Segons Adif, som la quarta estació catalana i vuitena de l'Estat amb més trànsit de passatgers, amb una mitjana a l'any d'1.300.000 viatgers", ha explicat Vila.

L'alcalde de Figueres ha conclòs que l'Estat ha deixat de prioritzar la solució ferroviària del tren al centre de Figueres, perquè ja s'han connectat amb França a través de l'alta velocitat, i ha afegit que continuaran exigint una solució al ministeri de Foment.

stats