Societat 16/04/2012

Barcelona estudia instal·lar càmeres per identificar els violents quan hi hagi aldarulls

La junta de seguretat de la ciutat, en la que ha participat el conseller, Felip Puig, ha acordat millorar els mecanismes de captació d'imatges perquè serveixin de proves a l'hora d'imputar violents i modificar els itineraris de les manifestacions

Maria Ortega
1 min

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el conseller d'Interior, Felip Puig, s'han reunit aquest dilluns en el marc de la junta de seguretat de la ciutat per valorar els aldarulls del 29 de març i traçar estratègies de cara a les convocatòries previstes per al mes de maig. L'alcalde ha explicat que la ciutat estudia la instal·lació de càmeres de videovigilància per tal de millorar la captació de proves que serveixin per imputar les persones que participin en aldarulls. Segons Trias, el dia de la vaga general "es van traspassar totes les línies" i va estar "a punt d'haver-hi una tragèdia" en referència a l'incendi de l'Starbucks. Les càmeres, però, no estaran en funcionament per a les manifestacions previstes durant el mes que ve.

L'alcalde ha insistit que cal intensificar els "mecanismes preventius" per evitar que es repeteixin situacions com les del dia de la vaga general i, en aquest sentit, Puig ha afegit que de cara a poperes manifestacions també s'estudiarà la possibilitat de proposar itineraris alternatius.

Trias es reuneix demà a Madrid amb els ministres d'Interior i Justícia per abordar els canvis legals anunciats per fer front al vandalisme.

stats