Societat 28/02/2013

Càrregues policials i cinc detencions al final de la manifestació d'estudiants

Els agents han tancat amb cadenats totes les portes d'accés al parc de la Ciutadella per evitar que la marxa arribés al Parlament

Efe
1 min
Mobiliari urbà incendiat i càrregues policials davant de la seu d'Unió. / CRISTINA CALDERER

BarcelonaDesprés que la manifestació d'estudiants posés rumb des del centre de la ciutat cap al Parlament, els Mossos d'Esquadra han fet diverses càrregues per dissoldre grups de joves que han cremat contenidors al carrer Nàpols, davant de la seu d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), i s'han produït esbatussades entre els agents i alguns manifestants. Els Mossos d'Esquadra han detingut cinc persones per desordres públics i danys durant els incidents ocorreguts al final de la manifestació.

Al llarg de la manifestació s'han produït incidents puntuals protagonitzats per encaputxats, que s'han agreujat al final de la marxa, amb el trencament d'algunes vidrieres i la crema de contenidors.

La manifestació d'estudiants i professors, que ha congregat unes 4.500 persones segons els Mossos, s'ha dissolt en arribar a la confluència dels carrers Almogàvers amb Nàpols, mentre que alguns joves segueixen dins del parc de l'Estació del Nord.

A la zona hi ha un fort desplegament policial, on han acudit diverses dotacions de bombers per sufocar els incendis a contenidors provocats per un grup d'esvalotadors. Anteriorment, els Mossos d'Esquadra havien tancat amb cadenats totes les portes d'accés al parc de la Ciutadella per impedir que els manifestants arribessin a les portes del Parlament de Catalunya.

Els tècnics sanitaris de les dotacions del Sistema d'Emergències Mèdiques que són al lloc amb les seves ambulàncies també van equipats amb cascos en previsió d'altercats.

stats