Societat 04/08/2013

Els Castellers de Vilafranca s'apunten la segona torre emmanillada

La festa major de Vilanova i la Geltrú viu una nova diada castellera de gamma extra

Efren Garcia
3 min

Vilanova i la GeltrúTot i que el nombre d'actuacions castelleres ha disminuït aquest cap de setmana, les grans fites no s'aturen. La festa major de Vilanova i la Geltrú va tornar a viure la màgia de la gamma extra gràcies als Castellers de Vilafranca. Els Castellers de Barcelona van destacar a la diada de Màrtirs Street: van descarregar el seu segon tres de nou de l'any i van segellar la millor actuació de la història. La Colla Joves Xiquets de Valls ha rodat els castells bàsics de vuit preparant els castells del proper cara a cara vallenc que tindrà lloc dimecres, 7 d'agost, a la plaça del Blat.

Els verds s’escapen a Vilanova

Els Castellers de Vilafranca van confirmar dissabte la seva hegemonia a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú. Els verds van tornar a descarregar el dos de nou emmanillat i van sumar així el seu tercer castell de gamma extra de l'any. Van desfer-se amb facilitat del tres i el quatre de nou però van haver de treballar per mantenir estable les manilles de la torre. La Colla Jove Xiquets de Tarragona tampoc no va fallar i va apuntar-se dos castells més de nou pisos.El quatre de vuit amb el pilar amb el que van tancar la seva actuació ja roda sol. Els Bordegassos van apuntar-se a la festa i van descarregar el primer quatre de vuit de l'any i l'inèdit set de set, que no havien provat mai fins llavors.

Barcelona tanca un primer tram d’any rodó

La diada de Màrtirs Street a Vilafranca del Penedès va suposar dissabte la culminació d'un inici de temporada històric per als Castellers de Barcelona. Els de la ciutat comtal van sumar el segon tres de nou folrat de l'any i van apuntar-se la millor diada del seu historial gràcies al cinc i el quatre de vuit amb el pilar. Mentre els barcelonins es prenen unes merescudes vacances, els Xicots de Vilafranca premen l'accelerador per passar amb bona nota l'intens més d'agost que els espera. Dissabte van completar la segona clàssica de vuit de la temporada i ja pensen a alçar el llistó.

Castells més enllà de la frontera catalana

Els Castellers de Lleida van desplegar tot el seu potencial a Verona, Itàlia. Els de la terra ferma van ser convidats per l'Associació per a la Difusió del Folklore per representar el món casteller en el 26è Aplec Internacional de Cultura Catalana, l'antic Aplec de la Sardana que se celebra cada any a una ciutat diferent d'Europa. Divendres van alçar-hi el cinc de set com a millor estructura i dissabte el dos de set. Un pis per sota es van moure els Moixiganguers d'Igualada, que van visitar Jaca amb motiu del 47è Festival Folklòric dels Pirineus. Hi van descarregar el tres de set i un llarg llistat de castells de sis.

La Colla Joves Xiquets de Valls prepara la diada de Firagost

A Masllorenç, la Colla Joves Xiquets de Valls ha aprofitat la diada castellera de festa major per rodar els castells bàsics de vuit. Els de la camisa vermella han descarregat el quatre i el tres de vuit,que haurien d'alçar un pis, i han finalitzat l'actuació amb el nou de set que els ha de servir per preparar el primer gamma extra de l'any. Els Nois de la Torre han compartit plaça amb la colla del carrer d'en Gassó plantejant una diada molt completa. Han descarregat el primer tres de set amb agulla de l'any, que havien coronat en dues ocasions, i han volgut fer una segona passa provant el quatre amb el pilar que han hagut de desmuntar.

stats