Societat 01/06/2015

El Celler de Can Roca recupera el títol de millor restaurant del món

Albert Adrià també ha estat nomenat millor pastisser del 2015 i entra per primera vegada a la llista el Tickets

Ara
2 min
Els tres germans Roca, responsables d'El Celler de Can Roca de Girona / DAVID BORRAT

BarcelonaEl Celler de Can Roca és el millor restaurant del món, segons ha anunciat aquest dilluns al vespre a Londres la revista anglesa 'Restaurant'. El local gironí, dels germans Jordi, Josep i Joan Roca, ha recuperat la primera posició del rànquing després de batre el danès Noma, que l'any passat va arrabassar la victòria als catalans, que van quedar segons.

"És un èxit per a nosaltres i també per a la nostra família, per a les nostres dones i fills, que els volem agrair la paciència que tenen. També a l'equip, que segurament és el millor del món", ha expressat durant el discurs de l'entrega del premi Josep Roca. El sommelier ha conclòs el discurs amb un crit d'"amunt, Girona!".

El Bar Tickets d'Albert Adrià, germà de Ferran Adrià, ha entrat per primera vegada, amb la 42a posició, al rànquing dels 50 millors restaurants que elabora cada any la revista anglesa 'Restaurants'. Albert Adrià també ha guanyat el títol de millor pastisser. El restaurant de Quique Dacosta, de Dénia, ha quedat 39è.

El Noma, que dirigeix el xef René Redzepi a Copenhaguen, havia ocupat la primera posició d'aquest rànquing durant tres anys, entre el 2010 i el 2012. El Bulli de Ferran Adrià havia encapçalat la llista de la revista 'Restaurant' els quatre anys anteriors, del 2006 al 2009.

Al matí, abans de saber-se els resultats, en roda de premsa a l’Hotel Mandarín de Londres, els tres germans Roca han fet balanç de la feina feta des que l’any passat The World’s 50 Best Restaurants 2014 considerés que eren el segon millor restaurant del món. "Veníem tranquils, sabent que la feina estava feta i que el restaurant segueix al màxim nivell", havia dit Joan Roca.

Així s'elabora la llista

La llista The World’s 50 Best Restaurants s’elabora a partir de les valoracions d’un jurat format per cuiners, periodistes, gurmets i restauradors que no cobren per fer aquesta tasca i que visiten els restaurants per fer-ne les valoracions. El jurat ha de fer set votacions en total de restaurants, quatre dels quals han d’estar situats a la zona on viuen, i tres, a la resta del món.

La d’aquesta nit haurà estat, de moment, la darrera gala que la revista Restaurant celebri a Londres per donar a conèixer el rànquing dels 50 millors restaurants del món. La prestigiosa cerimònia viatjarà l’any vinent a Nova York, seguint la voluntat dels organitzadors de fer més "global" aquest esdeveniment gastronòmic i també mediàtic

stats