Societat 31/08/2012

Dos morts i un menor detingut en una cursa desenfrenada entre dos cotxes a l'autopista C-58

Una de les víctimes mortals és un dels conductors. L'altre, un adolescent de 17 anys, ha robat un cotxe dels Mossos per fugir i ha estat detingut poc després a casa seva, a Nou Barris

Sílvia Barroso
2 min

BarcelonaUna cursa frenètica entre dos cotxes ha acabat aquest divendres a la matinada en un doble accident amb dos morts, tot plegat a poca distància de les patrulles que perseguien els fitipaldis. Un dels conductors implicats ha mort, i l'altre, un menor de 17 anys, ha robat un cotxe patrulla per fugir quan ja havia estat identificat pels Mossos d'Esquadra, dada que ha facilitat la seva detenció poc després a casa seva, a Nou Barris.

L'episodi ha començat cap a un quart de quatre de la matinada. Una patrulla de trànsit ha vist dos cotxes que s'incorporaven a l'autopista C-58 cap a Barcelona a gran velocitat i de forma temerària, segons fonts dels Mossos. La policia ha incorporat per perseguir-los, però els dos vehicles corrien massa. Pocs quilòmetres més endavant, la patrulla s'ha trobat els dos cotxes accidentats, al punt quilomètric 0,5, a l'entrada de Barcelona. No havien xocat entre ells, sinó que un dels cotxes ha quedat fora de control i ha xocat contra una banda de l'autopista i l'altre ha xocat contra una altra punt de la tanca en intentar evitar la col·lisió amb el primer vehicle. En el doble accident han mort el conductor d'un dels vehicles i l'acompanyant de l'altre. Un tercer jove ha resultat ferit lleu.

Els Mossos han tallat el trànsit, han avisat les ambulàncies i han identificat els implicats en l'accident. Mentre s'ocupaven de les víctimes, el conductor supervivent -que ja anava al volant d'un Volkswagen Passat robat a Sabadell amb amenaces al propietari– els ha pispat el cotxe patrulla i ha fugit. Un agent ha intentat tallar-li el pas i ha estat a punt d'atropellar-lo.

El GPS que porten tots els vehicles dels Mossos ha permès localitzar de seguida el cotxe, que ha estat abandonat en un solar de Nou Barris. Les dades del fugitiu indicaven que vivia molt a prop d'aquest solar, i la policia, efectivament, l'ha trobat a casa seva i l'han detingut. Tenia ferides al colze dret i a la cara, i ha estat traslladat a un centre mèdic per ser atès de les lesions abans de portar-lo al calabós.

La policia atribueix al detingut, que és de nacionalitat russa, un homicidi imprudent, un robatori de vehicle amb intimidació, un robatori de vehicle sense intimidació, un delicte d'atemptat a l'autoritat, un altre de conducció temerària i un altre contra la seguretat del trànsit per conduir sense carnet.

La policia investiga ara si l'altre cotxe accidentat, un Audi TT, també era robat i si els dos conductors es coneixien: no està clar si competien per diversió en la cursa que ha desembocat en l'accident o bé s'han desafiat en coincidir a la carretera sense conèixer-se de res. Les dues víctimes mortals tenien antecedents policials. Del detingut, no es pot saber si havia estat detingut anteriorment, ja que l'historial delictiu és confidencial en el cas dels menors.

stats