SOCIETAT
Societat 24/03/2013

Dues colles més arriben als vuit pisos

Els Castellers de Sants i els de la Vila de Gràcia han alçat el llistó aquest cap de setmana. Ja són quatre les colles de vuit pisos

Efren Garcia
2 min
Els Minyons de Terrassa han descarregat a Manresa un set de set / MANOLO GARCÍA

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Les colles castelleres es treuen la son de les orelles i comencen a mirar amunt. Aquest cap de setmana dues colles més han arribat als vuit pisos mentre la formació capdavantera, els Castellers de Barcelona, ha sabut mantenir el llistó ben alt en descarregar la segona clàssica de castells de vuit de la temporada. Vic, Manresa i Barcelona han centrat l’atenció del cap de setmana previ a la sequera de Setmana Santa.

Els Castellers de Barcelona lideren la temporada

Després d’aconseguir els primers castells de vuit de l’any i la primera clàssica, el principal repte dels de la ciutat comtal era repetir la seva millor tripleta fora de casa. Avui han tornat a assolir els dos castells bàsics de vuit i la torre de set a Vic, i han demostrat que, ara per ara, cap colla els pot plantar cara. L’exhibició dels Castellers de Barcelona té un valor especial, ja que els permet mantenir el ritme en ple cap de setmana d’estrenes castelleres. Els Sagals d’Osona, la colla amfitriona, s’ha apuntat els primers set de set i tres aixecat per sota, mentre que els Xics de Granollers han hagut de treballar per apuntar-se el primer cinc de set de l’any.

Gràcia i Sants s’apunten al grup de les colles de vuit

Els Castellers de la Vila de Gràcia amb el quatre de vuit i els Castellers de Sants amb el tres, han esdevingut avui la tercera i quarta colles a alçar construccions de vuit pisos. Curiosament, tres de les quatre colles formen part del conglomerat de colles de la ciutat de Barcelona, mentre que la quarta, també a la zona no tradicional, és la dels Castellers de Sabadell. Les estrenes d’aquesta jornada han estat molt especials, ja que tant uns com els altres han aconseguit els castells de vuit més matiners del seu historial.

Els Minyons es fan pregar

Tot i arrencar més d’hora que mai, a primers de gener, i intensificar el nombre d’assajos, enguany, tres, en lloc dels dos habituals, els Minyons de Terrassa encara no han alçat el vol. A Manresa han aparcat les construccions de vuit pisos per provar el primer dos de set de l’any i descarregar el multitudinari set de set. Els malves estan treballant molt bé els relleus als seus troncs i, de moment, s’han centrat a ampliar ventall d’estructures. Malgrat tancar una bona actuació, avui han ensopegat amb el dos de set. La indecisió de l’enxaneta els ha obligat a desmuntar el castell més important dels que han dut a plaça.

La Jove de Tarragona ja veu plaça

Dissabte, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, va aprofitar la fira TastaVerd, a Riudecanyes, per alçar els seus primers castells de l’any. L’actuació en solitari de la colla tarragonina va portar els primers castells de la gamma alta de set als del carrer Cós de Bou. Van descarregar els dos castells bàsics, el tres i el quatre, i van apostar pel quatre amb el pilar i el cinc de set com a castells més importants. La primera actuació de la temporada els va servir per fer proves molt positives en els seus poms de dalt.

stats