NOU MODEL DE SALUT
Societat 06/04/2011

Jornada de protestes als hospitals catalans

Els treballadors de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, els de l'Hospital de Bellvitge i els del Vall d'Hebron s'han mobilitzat avui en contra de les retallades que el Govern està plantejant als centres sanitaris públics catalans

Lara Bonilla
1 min

BarcelonaEls treballadors de la sanitat s'han plantat contra les retallades per contenir la despesa sanitària i treballadors de diversos hospitals catalans estan organitzant concentracions. Els treballadors de l'Hospital de la Vall d'Hebron es mobilitzen cada dia a les nou del matí a les escales del centre hospitalari com a senyal de protesta per les retallades que es preparen. Els gerents del Vall d'Hebron van informar dilluns a la junta de personal que es tancaran un 40% dels llits entre juny i setembre i que es faran 2.500 operacions menys, ja que també es tancaran quiròfans.

Les mobilitzacions s'han repetit a l'Hospital de Bellvitge, on els treballadors han tallat la circulació a l'autovia de Castelldefels, i també a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa on els treballadors s'han concentrat durant quinze minuts a la porta principal del centre sanitari tortosí, que és el de referència a les Terres de l'Ebre. Segons que han informat els sindicats en aquests últims dies, la Generalitat planteja el tancament de dos dels cinc quiròfans del centre, l'eliminació de les consultes externes en horari de tarda, el tancament de 35 llits i l'acomiadament de 60 persones.

I aquest migdia, també es concentraran els treballadors de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i els de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. D'altra banda, els sindicats del sector sanitari han convocat una concentració per al pròxim 14 d'abril a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

stats