OBITUARI
Societat 09/01/2013

Mor el físic i investigador menorquí Josep Miquel Vidal Hernández

Va ser professor de física a la Universitat de Barcelona i fundador i director de l'Enciclopèdia de Menorca

Ara
1 min

BarcelonaEl físic i investigador menorquí Josep Miquel Vidal Hernández ha mort aquest dimecres a l'edat de 73 anys. Nascut a Maó el 1939, Vidal Hernández es va llicenciar en ciències físiques per la Universitat de Barcelona (UB) el 1968.

Entre els anys 1970 i 1974 va ser professor de física de l'estat sòlid a la UB i va fundar i dirigir l'Enciclopèdia de Menorca. També va ser el coordinador científic de l’Institut Menorquí d'Estudis des del 1986. Era membre numerari de la Societat Catalana de Física de la Secció de Ciències Físiques, Químiques i Matemàtiques de l’Institut d'Estudis Catalans des del 1976; membre des del 1991 de la Societat d'Història de la Ciència i de la Tècnica, i membre de la junta directiva d'aquest institut des del 1997.

Entre altres càrrecs, també va ser membre del Consell Rector de la Universitat Catalana d'Estiu des del 2002 i de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears des del 2003. Va participar en diversos llibres col·lectius i ha publicat nombrosos articles mèdics i històrics en diverses revistes especialitzades. Formava part del Comitè coordinador de la Història de la Ciència i de la Tècnica a les Balears i codirigia el tom 'Els segles XVIII i XIX: de la fundació de la Universitat Literària a la Restauració canovista'. Ha publicat també diversos articles sobre astronomia i meteorologia a la Gran Enciclopèdia Catalana, l’Enciclopèdia Universal Salvat i l'Enciclopèdia Salvat, i a Història de la Ciència de l’editorial Planeta. El 2006 va rebre el Premi Ramon Llull i el 2012, el Premi Canigó.

stats