Societat 31/01/2012

Un centenar d'empleats de Newco es concentren al Prat en protesta pel tancament de Spanair

Els empleats han manifestat la seva disconformitat amb la situació col·locant-se una cinta negra a la boca. 

La seguda davant els taulells de Spanir ha durat uns vint minuts i, posteriorment, els empleats han tornat als seus llocs de treball

Efe
1 min
Treballadors de Newco

El Prat de LlobregatUns cent treballadors de l'empresa Newco, encarregada dels treballs de terra de Spanair, s'han concentrat aquest matí davant els taulells de la companyia a l'aeroport del Prat, com a mesura de protesta per la situació laboral dels empleats arran del tancament de l'aerolínia catalana.



El sindicat CGT havia convocat una manifestació a primera hora del matí, que finalment no s'ha dut a terme.



El portaveu del sindicat, Jordi Pérez, ha explicat que estan "negociant" la continuïtat de la plantilla i creuen que "no és el moment" de fer mobilitzacions: "Haurem de veure l'evolució dia a dia", ha assenyalat Pérez. El portaveu de CGT ha explicat que l'empresa ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afecta la plantilla de la companyia a Espanya, i ha acceptat negociar de manera independent el futur dels treballadors del Prat.



"El 60% de la nostra feina era per a Spanair, però també fem servei per a d'altres companyies, de manera que creiem que una part dels llocs de treball es pot salvar", ha dit Pérez.

La plantilla de Newco al Prat supera els 700 empleats. 

Davant la desconvocatòria de la mobilització, uns cent treballadors han protagonitzat de manera espontània una seguda davant els taulells de la companyia.

 Els empleats han manifestat la seva disconformitat amb la situació col·locant-se una cinta negra a la boca. 

L'acció s'ha allargat durant uns vint minuts i, posteriorment, els empleats han tornat als seus llocs de treball. "Hem de seguir treballant, però volem deixar constància del nostre malestar", ha dit Francisco, un dels concentrats.

stats