Societat 05/11/2012

Ocupen la seu de CatalunyaCaixa per demanar la dació en pagament

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, convocant de la protesta, denuncia que l'entitat no vol negociar amb els clients que no poden fer front als pagaments hipotecaris. Després d'aconseguir una trobada amb el secretari del consell d'administració, els manifestants han abandonat l'edifici

Auri Garcia Morera
2 min
Protesta a la seu de Catalunya Caixa

BarcelonaDesenes de persones han ocupat aquest dilluns al matí la seu de CatalunyaCaixa, a la Via Laietana de Barcelona, per protestar contra els desnonaments i demanar la dació en pagament. Convocats per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, els manifestants s'han concentrat a dos quarts d'onze del matí a la plaça Urquinaona, des d'on han marxat caminant fins a l'edifici de l'entitat, a la cantonada de la Via Laietana i l'avinguda de la Catedral.

Al voltant de les onze del matí, els manifestants han tingut un enfrontament amb crits i empentes amb l'agent de seguretat que hi havia a la porta, que els ha intentat barrar el pas, malgrat que molts duien targetes de crèdit i llibretes que els identificaven com a clients. Finalment, han aconseguit accedir a l'edifici i s'han instal·lat al vestíbul amb les seves pancartes i cartells.

Ada Colau, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, ha pronunciat un discurs amb els motius de la protesta i denunciant que CatalunyaCaixa no vol negociar amb els clients que no poden pagar la hipoteca, tal com sí que fan altres entitats. Després de dues hores de negociacions, els representants de la plataforma han aconseguit una reunió amb Joan Ràfols, secretari del consell d'administració de l'entitat. Un cop pactada aquesta reunió, els manifestants han abandonat l'edifici.

A la sortida de la reunió, Colau ha assegurat que s'havia arrencat el compromís de revisar un centenar de casos urgents de famílies que podrien ser desallotjades. Aquest revisió, a més, es faria amb uns criteris més amplis que els del codi de bones pràctiques del ministre Luis de Guindos. Un portaveu de CatalunyaCaixa, però, ha desmentit a l'agència ACN que s'hagi arribat a qualsevol acord que inclogués cap compromís concret.

stats