Societat 24/04/2011

La Generalitat reconeix que els plans per afrontar una emergència nuclear estan "desfasats"

El director general de Protecció Civil critica que l'anterior Govern "s'havia preocupat poc d'aquest tema per qüestions de creences polítiques"

acn
2 min

BarcelonaEl director general de Protecció Civil, Manel Pardo, ha dit que alguns plans d'actuació de la Generalitat davant d'un possible risc nuclear s'han de renovar perquè fa més de 25 anys que no es modifiquen i han quedat "desfasats". Ha recordat que la competència és estatal, si bé la Generalitat s'encarregaria d'aportar recursos logístics i operatius davant d'un accident d'aquest tipus. Pardo ha dit a Catalunya Informació que Protecció Civil està treballant per millorar aquests plans d'actuació, tot i que ha ressaltat que la Generalitat està prou preparada per la part que li correspon. Ha opinat que el Govern anterior "s'havia preocupat poc d'aquest tema per qüestions de creences polítiques, segurament".

Pardo ha dit que després de l'aprovació del nou Pla d'Emergència Nuclear a Tarragona (PENTA) per part del Consell Superior Nuclear (CSN) l'any 2009 cal actualitzar alguns plans que són competència de la Generalitat perquè han quedat "desfasats" i alguns, fins i tot, fa més de 25 anys que no es modifiquen.

El director general de Protecció Civil ha criticat la tasca del tripartit en l'àmbit del risc nuclear però ha dit que "han posat el dit sobre la nafra" i han intentat treballar molt sobre aquest tema. De fet, ha dit que actualment el subdelegat del Govern a Tarragona està treballant en la implantació dels plans d'actuació municipals.

Manel Pardo ha dit que la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) està treballant en la posada en marxa d'un web que permeti als ciutadans de tots els municipis posar-se en contacte amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT). Ha afirmat que en casos d'emergència com els darrers episodis de nevades o ventades, permetrà recollir informació per prioritzar i saber la realitat de cadascun dels municipis per prioritzar les actuacions. Ha dit que aquest web estarà en marxa abans de l'estiu.

stats