SOCIETAT
Societat 28/02/2013

Renfe amplia a tot el territori català la devolució del bitllet pels retards de més de 15 minuts

La mesura ja s'aplicava a Barcelona i Girona. L'any passat es van retornar 287.000 bitllets

Ara
1 min

BarcelonaRenfe ha posat en pràctica des d'aquest dijous la devolució del bitllet pels retards de més de 15 minuts a tota la xarxa de Rodalies i Regionals de Catalunya. En cas de retard, a partir de 15 minuts de demora del tren, el viatger podrà canviar el seu bitllet cancel·lat per un títol de transport de Renfe vàlid per al mateix recorregut i mateix tipus de tren que el bitllet original en un termini de 30 dies naturals. Els clients de les línies R12, R13, R14, R15, R16 i els viatgers del tram Vic-Puigcerdà de la línia R3 podran sol·licitar, per primera vegada, el sistema de Devolució Xpress.

La companyia va implantar el sistema de devolució de bitllets l'1 de juny del 2007 al servei de Rodalies de Barcelona i es va ampliar al juliol del 2010 a la línia R11 (Girona) per retards superiors a 20 minuts. Durant l'any passat, Renfe va retornar 287.000 títols de transport.

Renfe ha recordat que el sistema de devolució del bitllet només s'aplicarà quan els retards siguin imputables a l'explotació ferroviària. Si les incidències es produeixen per obres programades, qüestions meteorològiques o accidents, la companyia no retornarà el bitllet.

stats