Societat 24/12/2012

Rouco Varela defensa el "dret" dels pares que els fills estudiïn en castellà

El president de la Conferència Episcopal Espanyola argumenta en una entrevista al diari 'Abc' que els governs no poden "negar drets fonamentals a les famílies"

Ara
1 min
El president de la Conferència Episcopal Espanyola, Rouco Varela

BarcelonaAntonio María Rouco Varela, el president de la Conferència Episcopal Espanyola, defensa en una entrevista al diari 'Abc' la llei Wert perquè, apunta, "els pares tenen dret que els fills s'escolaritzin en la llengua que ells determinen". Assegura que aquesta tria és un "dret fonamental de la família" i que, per tant, "no pot ser suplert ni negat per l'autoritat". I argumenta, en aquest sentit, que el dret dels pares és "primari", mentre que el de l'Estat és "subsidiari".

Rouco Varela també remarca que l'avantprojecte de la llei orgànica de millora de la qualitat educativa (Lomce) reconeix el dret dels pares d'escollir per als seus fills l'educació religiosa "d'una forma que s'acomoda al que estableix la Constitució". Un pas que, segons apunta en l'entrevista, serveix per recuperar "l'actualitat d'uns criteris legislatius que van estar vigents des del 1978 i fins al 1991".

El cardenal apunta, però, que el polèmic esborrany presentat pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert, no introdueix cap canvi pel que fa al dret de les famílies d'escollir el centre educatiu.

stats