Societat 10/06/2013

La UE canvia les normes per viatjar amb mascotes pels Estats membres

S'actualitza i simplifica la normativa sobre identificació, documentació i vacunació dels animals

Efe
1 min
Els gossos saben com utilitzar les persones en favor seu

BarcelonaEl Consell de la Unió Europea ha donat suport aquest dilluns a una nova legislació per facilitar els viatges amb mascotes amb fins no comercials als països membres. La nova llei, que actualitza l'aprovada el 2003, simplifica les normes sobre identificació, documentació i vacunació dels animals de companyia.

La legislació aprovada estableix l'obligació de comprovar la validesa de les vacunes contra la ràbia i el permís de viatjar a les cries d'entre 12 i 16 setmanes vacunades, tot i que encara no estiguin immunitzades. També regula les característiques dels "passaports per a mascotes", documents que han de ser emesos per una autoritat veterinària i en els quals s'ha d'incloure informació sobre la vacunació antiràbica, el xip d'identificació de l'animal i altres dades que puguin resultar d'interès.

D'altra banda, la normativa fixa en cinc la quantitat de mascotes que poden viatjar al mateix temps, una xifra superable si l'amo demostra que el viatge té com a finalitat participar en una competició, exhibició o esdeveniment esportiu.

Els països membres tindran un termini d'un any i mig per aplicar aquestes noves normes una vegada hagin sigut publicades en el Diari Oficial de la Unió.

stats