Societat 07/02/2013

La UPF elegirà un rector nou el 29 d'abril després de dos mandats de Moreso

El procés s'inicia el 12 de març i la proclamació de candidats serà el 12 d'abril

Efe
2 min
Les universitats públiques s'uneixen contra les retallades

BarcelonaEl Consell de Govern de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha convocat eleccions al càrrec de rector el 29 d'abril, després que l'actual rector, Josep Joan Moreso, ha esgotat els dos mandats que marquen els estatuts d'aquesta universitat.

La UPF informa avui en un comunicat que, segons el calendari aprovat, l'inici del procés electoral serà el 12 de març, amb la publicació del cens, al qual es podran presentar reclamacions fins al 18 de març.

Dos dies més tard serà publicat el cens electoral definitiu, i la proclamació dels candidats es farà el 12 d'abril.

Entre els dies 15 i 26 d'abril, tots dos inclosos, es desenvoluparà la campanya electoral dels candidats a rector, i les votacions tindran lloc el dia 29 d'abril, tot i que del 16 al 24 s'obrirà un termini per votar de manera avançada.

Si cap candidat aconsegueix, en la primera volta, el suport proporcional de més de la meitat dels vots, es procedirà a una segona votació, la data de la qual no ha estat facilitada.

El cens electoral està format per personal acadèmic, d'administració i serveis i els estudiants.

El personal acadèmic tindrà com a col·legi i circumscripció els departaments; els administratius, tota la universitat, i els estudiants es divideixen entre els de grau (que tindran com a col·legi els centres) i els de màster i doctorat, que ho podran fer a tota la universitat.

El vot per a l'elecció és ponderat per sectors de la comunitat universitària, d'acord amb els percentatges fixats en els estatuts de la UPF.

D'aquesta manera, el coeficient del vot depèn del col·lectiu al qual el votant està adscrit: els professors doctors amb vinculació permanent a la universitat compten amb un coeficient del 51%; i professors lectors, visitants, personal investigador propi o vinculat i professors emèrits, el 9%.

Les altres categories de professorat tenen un coeficient del 5%; i els estudiants, del 25%, repartit entre els de grau, amb una ponderació del 22,5%, i els de màster universitari i doctorat, amb un 2,5%.

El personal d'administració i serveis pondera en un 10% dels vots.

stats