Societat 11/08/2011

Vint anys de Temporada Alta

Temporada Alta compleix vint anys en plena crisi. Tot i així, el festival gironí celebrarà l'aniversari amb una programació més extensa que el 2010, i ja ha donat a conèixer alguns dels espectacles.

Antoni Ribas Tur
2 min
Vint anys de Temporada Alta

Barcelona.Els responsables de Temporada Alta van donar a conèixer ahir alguns dels espectacles de la vintena edició del Festival de Tardor de Catalunya, que entre el 30 de setembre i l'11 de desembre omplirà de teatre, dansa, música i circ disset espais de Girona i Salt. També van presentar el cartell d'enguany, obra de l'artista Santi Moix.

Malgrat comptar amb el mateix pressupost que l'any passat, el vintè aniversari del Festival de Tardor de Catalunya se celebrarà amb una programació encara més extensa que la del 2010, que va estar composta per 76 espectacles. Si es té en compte aquesta xifra, no seria estrany que enguany s'arribés als noranta o més espectacles. L'autoria catalana, el teatre internacional i les produccions del Canal, Centre d'Arts Escèniques de Salt/Girona, en són línies mestres.

El Canal, local i internacional

Entre les produccions del Canal destaca Un fràgil equilibri , d'Edward Albee, que suposa el retorn a la casa de Mario Gas, després de l'exitós muntatge de Mort d'un viatjant , d'Arthur Miller, que va dirigir fa dos anys. També hi retorna -va inaugurar el festival l'any passat- Carles Santos, que presentarà Els urinaris públics europeus . I Àlex Rigola, ara director resident del centre, mostrarà Havanera , el resultat d'un laboratori de creació escènica que portarà a terme durant les pròximes setmanes al Teatre de Salt. Algunes de les propostes internacionals del festival també comptaran amb la col·laboració del Canal. És especialment significativa la visita de la prestigiosa companyia del Maly Drama Teatr de Sant Petersburg, que representarà L'oncle Vània, de Txékhov. Lev Donin, el director, va ser guardonat amb el premi Europa de teatre el 2009. També es podran veure dos muntatges internacionals molt esperats: Murmure des murs , de Victoria Thierrée Chaplin, néta de Charles Chaplin, i Jungles , del mim francès Patrice Thibaud.

Pel que fa a l'autoria catalana, hi trobem, entre d'altres, Pau Miró, de qui es podrà veure Els jugadors , i el dramaturg gironí Ferran Joan miquel, que participarà al festival per partida doble: com a dramaturg de l'obra Dinou i com a membre del quartet d'autors que presentaran el muntatge A vegades em sembla que et veig , que inclou a Josep Maria Fonalleras, Empar Moliner i el director teatral Jordi Casanovas.

Les havaneres dels Pérez Cruz

En l'apartat musical, ja coneguda la participació al festival d'Antònia Font, Anna Roig i L'ombre de ton chien, Vetusta Morla i Niña Pastori, la principal novetat és el concert d'havaneres i temes propis que oferirà Sílvia Pérez Cruz com a homenatge al seu pare.

stats